La Setmana del Bacallà a Ripollet, que se celebrarà del 25 de febrer al 4 de març, compta amb el suport de l’Ajuntament de Ripollet, que convida a la ciutadania a visitar els restaurants de la ciutat i gaudir de la cuina de temporada amb productes de proximitat.
L’austeritat i l’abstinència marcaven anys enrere el període de Quaresma, on moltes persones optaven per “fer magre” i netejar el cos, sense menjar ni carn ni ous, i optant per plats amb verdures de temporada i peix. És per això que el bacallà, fàcil de conservar en salaó, es va anar convertint en un ingredient indispensable de la gastronomia de Quaresma, mantenint-se en el temps com a plat tradicional entre Carnaval i Setmana Santa, juntament amb els bunyols a forns i pastisseries.
Bacallà amb samfaina, a la llauna, a la mussolina d’all, amb pebrot i tomàquet, a la catalana, amb arròs a la cassola, confitat amb patates o amb cigrons i espinacs són algunes de les receptes de bacallà més conegudes. De ben segur que algunes d’elles, així com d’altres, originals i delicioses, les trobarem del 25 de febrer al 4 de març al menú diari dels deu restaurants participants, set dels quals també oferiran plats a la carta del cap de setmana.
Entre els restaurants participants, hi hauran alguns que oferiran plat al menú diari, a banda de tres plats a la carta de cap de setmana. Es tracta de Maverick Tapes; El Cultural Ripollet; Sandacos; Centre Restaurant; Cheer Ripollet; Brasería Ripollet; i Restaurant Tikú. Altres establiments es limitaran a oferir plat al menú diari. Es tracta de Ca la Cristina; Bar Can Mas; i La Majareta.