El futur CEM Riu Sec es construirà en dues fases. En la primera està prevista la projecció d’un pavelló PAV3 amb un espai que disposarà de tres pistes petites que poden funcionar simultàniament i que es poden convertir en una de gran. Al mateix nivell que les pistes esportives es trobaran els vestidors de grups, en total 8, els magatzems i la sala de màquines. A més, el pavelló disposarà d’unes grades fixes amb capacitat per a unes 250 persones i unes grades retràctils que podem ampliar l’aforament fins a 650 persones. A la primera planta del pavelló, a on estarà l’accés, la recepció i les grades, també hi haurà una sala polivalent, l’administració i despatxos per a entitats.
A la segona fase serà el torn de la piscina. En aquest espai hi ha projectada una piscina de 25x12,5, una petita de 12,5x6 i una zona d’aigües encara per definir. La piscina estarà ubicada a la primera planta així com els vestidors. A una planta superior es construiran unes grades per a unes 250 persones i també una sala de fitness amb vistes a la piscina i pistes de tennis i diferents sales d’activitats. També hi haurà una gran terrassa que permetrà fer activitat física a l’exterior. En aquesta segona fase també s’adequarà l’entorn i s’acabarà de construir l’eix transversal i vertebrador que ocuparà l’espai entre el pavelló i piscina i les pistes de tennis i servirà per accedir a les instal·lacions.
A banda de totes les explicacions d’espais, Bàrbara Balanzó i Albert Salaza, membres de l’equip redactor de l’avantprojecte, van destacar que el CEM Riu Sec és una prova pilot en sostenibilitat. Salaza va destacar que es tractarà d’un edifici pràcticament d’energia 0 gràcies l’aprofitament de la llum i ventilació naturals i va afegir que “està pensat perquè funcioni autònomament durant gran part de l’any”. L’avantprojecte contempla la instal·lació de 1.260 m2 de plaques fotovoltaiques, quatre vegades més del que exigeix la normativa. D’altra banda, també cal destacar que el 30% dels materials que s’utilitzaran està previst que sigui reciclats, també està contemplat el reciclatge de les aigües de pluja així com de les aigües grises i l’ús d’aigua no potable per als serveis i reg. Xavier Nogué, cap de Servei de la direcció de serveis d’espai públic de l’AMB, va afirmar que “es la primera obra d’aquestes dimensions que complirà tots els protocols d’estalvi d’energia i sostenibilitat”.