L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha participat avui a la roda de premsa de presentació de l’Aplec, junt amb el regidor de Cultura, Oscar Pons, i una representació de la junta de l’Agrupació Cultural Sardanista, amb el seu president, Hèctor Fornés, al capdavant. L’han acompanyat Carme Velasco, Leandre Pont, Núria Pérez i Antoni Zamora.
Cordón ha destacat que la ciutat es recupera i, poc a poc, va tornant a la normalitat. L’Aplec de Cerdanyola és un exemple destacat de les ganes de viure i ressorgir que impregna totes les activitats que es fan a Cerdanyola del Vallès.
El regidor de Cultura, Oscar Pons, ha explicat que l’Aplec és “la festa major del sardanisme cerdanyolenc. La culminació d’un treball que es du a terme durant tot l’any. Organitzant cursos per aprendre a ballar sardanes, participant en les activitats culturals de la ciutat i sempre a punt pel que faci falta. Una actitud que com a regidor de Cultura agraeixo de tot cor”. L’edil ha recordat que la Cultura és un dels eixos de l’acció de govern municipal, garantit a l’entitat el suport municipal en tot allò que organitzi i beneficiï a la ciutat. Ha tancat la seva intervenció amb un apunt d’actualitat dient que la sardana fa “el cercle on tothom és ben rebut, simbolitza la unió de totes les persones. Una unió bastida amb les mans de totes i tots, sense mirar els orígens ni el passaport. Una sardana, dansa de pau, que es ballarà a Cerdanyola i que tan de bo es balli ben aviat a Kyiv i a Moscou”.
El president de l’Agrupació Cultural Sardanista, Hèctor Fornés, ha explicat que la seva entitat porta molt de temps preparant l’Aplec. “Estem molt il·lusionats”, ha reblat, explicant que han consultat als seus membres per saber quines sardanes voldrien al programa. El resultat del procés es ballarà el 13 de març a partir de les 16’30 hores al pavelló Municipal Xarau – Paco Arpide. Preguntat sobre quina resposta de públic esperen, ha contestat que l’entitat ha incrementat significativament el nombre de persones associades i també d’assistents als cursets que organitzen. Raó per la qual esperen una bona i nombrosa acollida dels sardanistes de Cerdanyola i d’arreu.
Fornés, qui ha informat que actualment els cursets per aprendre a ballar sardanes es fan a l’Ateneu i al gimnàs de l’Institut Banús, ha explicat que com cada aplec, es farà el concurs de colles improvisades.
El concert preludi de l’Aplec
El dissabte 12 de març, al Teatre Ateneu i a partir de les 19 hores, l’Orquestra Selvatana oferirà el concert previ a l’Aplec. Interpretarà dues parts ben diferenciades. La primera presentarà música de tot el món, adaptada per cobla i veu, des de música clàssica, òperes, obres d’instruments solistes, musicals de Broadway, música de Walt Disney, Leonard Cohen, etcètera. La segona oferirà exclusivament música de casa nostra: sardanes, havaneres, cançó d’autor, etcètera.
L’Orquestra Selvatana és dirigida per Santi Escura (direcció musical) i Eliseu Quintana (direcció artística).
El president sardanista Hèctor Fornés ha explicat que abans de la pandèmia van decidir canviar l’Orquestra Montgrins, formació que habitualment feia el concert, per la Selvatana. En van quedar molt contents i per això aquest any tornaran al Teatre Ateneu, en una actuació preludi del 47è Aplec de la Sardana de la ciutat.
Les entrades tindran un preu de 6 euros per a persones sòcies i 12 euros per al públic en general. Es vendran a l’avançada el divendres 11 de març de 18 a 20 hores i el dissabte 12 de març, de 17 a 19 hores, a l’Ateneu.