Les sessions de la “La Cultura Cura” tenen com a objectiu reivindicar i exercir la cultura com a dret fonamental per a tota la ciutadania. Aquesta proposta està enfocada des de metodologies provinents dels grups d'acompanyament social utilitzant el Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) i les seves obres per connectar amb les emocions, l'estat físic i mental i tenir cura i autocura de manera integrativa.
Per aquest darrer trimestre de 2022 el doctor Xavier Gimeno Soria, professor de la UAB i membre de l'Equip BES, serà l’encarregat de dur a terme les activitats. Cadascuna de les sessions previstes es dedicaran a un material mitjancer de l’expressió creadora de les artistes representades al MAC, i ho es farà des de la proposta de compartir l’experiència i la reflexió sobre la materialització, corporeització, del fet creador, del ser creador. El cos humà i la ment humana. El sentit d’una creació artística i la seva materialització. El ser ment i el ser cos. Integritat, integració.
Les sessions es duran a terme d’11 a 12:30 h els següents diumenges:
Vidre. Diumenge 25 de setembre
Què sabem del vidre? Quines qualitats i defecte trobem en el vidre? Quines volem per nosaltres? On trobem el vidre en la nostra vida quotidiana? Quan proper o llunyà està el vidre dels nostres cossos? Què sabem de l’Osteogènesi Imperfecta? Les Dames de Cerdanyola són tot vidre?
Fusta. Diumenge 23 d’octubre
Què sabem de la fusta? Quines qualitats i defecte trobem a la fusta? Quines volem per nosaltres? On trobem la fusta en la nostra vida quotidiana? Quan proper o llunyà està la fusta dels nostres cossos? Què sabem dels Caps de Fusta? Quines peces de fusta mostra i guarda el MAC?
Bronze. Diumenge 27 de noviembre
Què sabem del bronze? Quines qualitats i defecte trobem al bronze? On trobem el bronze en la nostra vida quotidiana? Quan proper o llunyà està el bronze dels nostres cossos? Què sabem de les Aliatges? Coneixem la Dama del blau del MAC?