Com ja s'ha fet amb altres productes de temporada, com ara els bolets o el bacallà, Ripollet celebrarà, del 13 al 19 de febrer, la Setmana de la Carxofa, a iniciativa del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i Barcelonès i amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet. La carxofa s'ha convertit en un element habitual de la cuina catalana, que es prepara i se serveix de diferents formes: a la brasa, arrebossada, fregida, farcida, en truita o acompanyant guisats. La seva temporada va de novembre a abril i es cultiva, especialment, a la costa mediterrània, el que la converteix també en un producte de proximitat. En aquesta nova iniciativa de dinamització de l'hostaleria local, hi participen vuit restaurants de Ripollet, que oferiran plats en el seu menú diari o en la carta del cap de setmana, amb la carxofa com a ingredient protagonista.
Des de Ripollet Impulsa, l'Ajuntament convida tothom a gaudir d'aquesta iniciativa, tant de fora com de dins de Ripollet, i donar alhora suport a l'hostaleria local.