Cerdanyola i Ripollet passen a ser zona de lloguer tensionat - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola i Ripollet passen a ser zona de lloguer tensionat

Cerdanyola i Ripollet formen part dels municipis declarats com àrees tensionades i, per tant, s'aplica la regulació dels preus del lloguer, un mecanisme que servirà per marcar un preu màxim i controlar les pujades desproporcionades de les rendes de lloguer.

En els casos d'habitatges llogats en els últims 5 anys, quan es formalitzi un nou contracte o una renovació, s'haurà de mantenir el preu de l’anterior contracte i només es podrà aplicar l’actualització del preu que correspongui en base a l’Índex de Garantia de Competitivitat o IPC (segons correspongui en base al contracte).

En el cas dels grans tenidors (propietaris de 5 habitatges o més en mercat residencial) que formalitzin un nou contracte d’un habitatge llogat anteriorment, si el preu del lloguer està per sobre Sistema Estatal de Referencia de Precios de Alquiler de Vivienda, l’hauran de baixar i ajustar al màxim permès.

A més, en els nous contractes no es poden repercutir despeses que no estiguessin previstes en el contracte anterior.

Pel que fa als habitatges llogats per primer cop o no llogats en els últims 5 anys, el preu màxim al que es pot llogar l’habitatge el marca el Sistema Estatal de Referencia de Precios de Alquiler de Vivienda. En aquests casos, quan s’hagi de formalitzar un nou contracte, els preus s’han d’ajustar al topall màxim que marqui el sistema de preus de referència.


Excepcions

  • Només es podrà pactar una pujada addicional del 10% de manera justificada en els casos següents:
  • Rehabilitació de l’habitatge en els últims 2 anys.
  • Millores que generin un estalvi energètic del 30% o d’accessibilitat
  • La durada del contracte sigui de 10 anys o més o es pactin pròrrogues obligatòries.
  • L'índex de referència no aplica a contractes de lloguer d'habitacions, locals o contractes de lloguer de temporada.

Pages