Joan-Ramon Laporte presentarà la seva obra 'Crònica d’una societat intoxicada' al proper Cafè amb Lletres de Cerdanyola - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Joan-Ramon Laporte presentarà la seva obra 'Crònica d’una societat intoxicada' al proper Cafè amb Lletres de Cerdanyola

L’obra de Joan-Ramon Loporte,  Crònica d’una societat intoxicada (Columna : 2024), informa que a Catalunya tres de cada deu persones prenen pastilles per dormir o per a la depressió; tres, omeprazol; i dos, per al colesterol. Només el 2022 els metges catalans van expedir més de cent cinquanta milions de receptes. Als països rics, el consum de medicaments augmenta sense parar i, tanmateix, no sembla que la salut de la ciutadania millori. Al contrari: desenes d’estudis mostren que més de la meitat dels fàrmacs es recepten de manera innecessària i que els medicaments d’ús més comú són una de les principals causes de malaltia, incapacitat i mort. Després de diverses dècades dedicades a la investigació i la docència, el professor Laporte repassa l’origen, la investigació i el desenvolupament, la regulació, la prescripció i el consum de medicaments en la societat actual, i analitza els interessos i les pràctiques de companyies farmacèutiques, legisladors, reguladors i professionals sanitaris que ens han dut a la situació actual. Un llibre divulgatiu que aprofundeix en la nostra relació amb els fàrmacs i que advoca per acabar amb el consum acrític que en fem.

El Cafè amb Lletres de novembre es farà el dijous 21, a partir de les 19 h i a la Biblioteca Central (sala Enric Granados). L’activitat és gratuïta, limitada a l’aforament de la sala. La moderació de l’activitat anirà a càrrec de Cristina Ribas. Aquesta activitat forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat i compta amb la col·laboració de les llibreries Éfora i l’Aranya.

 

Joan-Ramon Laporte

Joan-Ramon Laporte (Barcelona, 1948) va ser catedràtic de Terapèutica i de Farmacologia Clínica a la Universitat Autònoma de Barcelona i cap del Servei de Farmacologia Clínica de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. L’any 1982 va iniciar la notificació dels efectes adversos de medicaments a Catalunya, que va ser l’embrió del Sistema Espanyol de Farmacovigilància. El 1983 va fundar l’Institut Català de Farmacologia, on es van formar centenars de professionals. Va promoure la creació de diverses societats científiques i xarxes d’investigació d’àmbit nacional i internacional a Europa i l’Amèrica Llatina dedicades a l’epidemiologia dels medicaments, la farmacovigilància, la informació independent sobre medicaments i les polítiques farmacèutiques, en col·laboració amb l’OMS, l’Organització Panamericana de la Salut, el Ministeri de Sanitat i l’Agència Europea de Medicaments. Ha publicat centenars d’estudis sobre farmacologia clínica i salut pública.

Pages