Es tracta d’un text captivador sobre la força d’un instrument que esdevé una metàfora del poder de redempció a través de l’amor, de l’amistat, de la bellesa i, per descomptat, de la música. El protagonista troba el piano de so vellutat que sempre havia volgut en una petita botiga del barri de Gràcia. En Janusz Borowski, un home misteriós nascut en un bosc a l’est de Polònia, l’adverteix que es tracta d’un piano molt especial que ha de cuidar. El piano de cua, amb el número de sèrie 31887, és un Grotrian-Steinweg construït a Brunsvic (Alemanya) l’any 1915. La descoberta d’un secret ocult al seu interior el portarà a iniciar un llarg viatge en un relat que recorre la història d’Europa del segle XX.
El Cafè amb Lletres de desembre es farà el dijous 19, a partir de les 19 h i a la Biblioteca Central (Sala Enric Granados). L’activitat és gratuïta, limitada a l’aforament de la sala. La moderació de l’activitat anirà a càrrec de Núria Juanico. Aquesta activitat forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat i compta amb la col·laboració de les llibreries Éfora i l’Aranya.
Ramon Gener
Nascut a Barcelona, Ramon Gener és llicenciat en Humanitats i Ciències Empresarials. Va començar la seva formació com a músic als sis anys estudiant piano al Conservatori del Liceu. Després d’una carrera de diversos anys com a baríton, va deixar de cantar i va iniciar una nova etapa fent conferències sobre la història de la música «clàssica», de l’òpera i de l’art. Ha dut a terme diferents programes de televisió: Òpera en texans, This is Opera, This is Art, 200. Una noche en el Prado i Això no és una cançó, programes que es poden veure a molts països del món. A la ràdio col·labora de forma habitual als programes No es un día cualquiera de RNE i al Versió RAC1. Ha publicat Si Beethoven pogués escoltar-me (2013), L’amor et farà immortal (2016) i Beethoven, un músic sobre un mar de núvols (2020). Història d’un piano (Premi Ramon Llull 2024) és la seva primera novel·la, publicada enguany per Columna.