Actualment, Ripollet ja no es troba entre els cinc municipis vallesans amb més atur, com en els darrers anys. Aquest descens de l’atur a la nostra ciutat, en relació a l’any passat, és dos punts superior al descens interanual registrat a la comarca, que ha estat del 5,8%. Així, la taxa d’atur del Vallès Occidental ha caigut fins al 8,97%, per sobre de la mitjana catalana, que és del 8,67%. El descens en la desocupació s’ha produït tant per les dones (-0,3%) com pels homes (-1,1%). Quant a l’edat, la caiguda a la nostra comarcal afecta tots els grups excepte el de majors de 55 anys i és més intensa entre els menors de 30 anys (-1,1%). A Ripollet, l’atur entre les dones és d’un 12,62%, 5 punts més alta que la taxa d’atur entre els homes, que és del 7,44%. El 16,81% de les persones aturades és major de 55 anys, mentre que la resta de grups d’edat estan entre el 7,6 i el 8,32%.
Segons els informes disponibles al Programa Hermes de la Diputació de Barcelona, que daten des de l’any 2008, aquesta és la dada l’atur més baixa registrada mai a Ripollet. En aquests anys, hi ha tres pics de pujada de l’atur a Ripollet, els anys 2009, 2012 i 2020, que corresponen a períodes de recessió econòmica, el darrer per la COVID-19. Des d’aleshores, l’atur a Ripollet ha anat baixant, especialment, els darrers dos anys.
Servei local per a combatre l’aturL’Ajuntament de Ripollet, a través del Servei d’Ocupació de Ripollet Impulsa ofereix el servei d’atenció a les persones a través del qual es pot accedir al següents recursos:—Acompanyament, assessorament i orientació laboral personalitzada i ajustada a les necessitats de la persona en recerca o millora de feina.—Borsa de Treball, amb publicacions d’ofertes de feina i servei d’intermediació entre les persones demandants de feina i les empreses amb necessitats de personal.—Sala de recerca de feina virtual i presencial amb acompanyament tècnic expert i amb l’objectiu de fomentar l’autonomia de les persones en situació de recerca o millora de feina.—Plans d’ocupació amb la contractació laboral de persones en situació d’atur que inclou formació i acompanyament tècnic per millorar l’ocupabilitat.—Oferta formativa presencial i formació a distància mitjançant cursos teoricopràctics amb la finalitat de millorar la qualificació professional i la capacitatd’inserció laboral a través de l’assoliment de competències professionals amb el suport de l’Aula virtual pròpia.