Ripollet, Sant Cugat i Rubí comparteixen un projecte formatiu als mercats municipals - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Ripollet, Sant Cugat i Rubí comparteixen un projecte formatiu als mercats municipals

El Mercat Municipal de Ripollet va acollir l’acte de presentació del programa de Formació ocupacional d’auxiliar de mercat polivalent, que impulsa la gerència de Serveis de Comerç en col·laboració amb l’Ajuntament de Ripollet, en el marc de la convocatòria del Catàleg de Serveis 2025. L’acte ha comptat amb la presència de la diputada delegada de Comerç i Consum, Olga Serra; l’Alcalde de Ripollet, Luis Tirado, i la 1a. tinenta d'alcaldia de l’Àrea de Promoció Econòmica, Eva Herrera. Acompanyats per tècnics municipals i de la Diputació de Barcelona, han visitat les instal·lacions del Mercat i han pogut conversar amb l’alumnat del curs.

Com va explicar la regidora de Comerç, Activitats i Mercat Municipal, Eva Herrera, “el Mercat és una aposta forta d’aquest govern. Volem que el Mercat segueixi actiu i que vagi a millor”, tot confiant que programes com aquest ajudaran a revitalitzar el Mercat Municipal. L’alcalde, Luis Tirado, per la seva part, va apuntar la importància del relleu generacional i va dir a l’alumnat que “aquí teniu no només l’opció de treballar com a empleades en alguna parada, sinó també de crear el vostre propi negoci i treballar per a vosaltres com a persones emprenedores”.

Per últim, la diputada delegada de Comerç i Consum, Olga Serra, va explicar que aquest “és un d’aquells projectes palpables que veus com poden canviar coses” i el va definir com un “projecte clau per poder revitalitzar els mercats”. Serra també va destacar els tres objectius bàsics del programa que són la creació d’ocupació, el relleu generacional i la formació en oficis en els quals a vegades costa trobar persones formades en aquests àmbits.


Col·laboració entre mercats

Aquesta formació es fa als mercats de Ripollet, Rubí i Sant Cugat i té la finalitat de formar persones majors de 18 anys, prioritàriament en situació d’atur, i combatre també la manca de relleu generacional dels mercats municipals. A Ripollet hi participen vuit persones, que aprendran l’ofici de la venda de carns, aviram, productes de xarcuteria i peixateria, així com la venda directa als clients i la preparació de comandes. Els tres mercats comparteixen els itineraris formatius i serà el de Sant Cugat que acollirà el mòdul de peixateria, mentre que Rubí i Ripollet impartiran el de carn, aviram i xarcuteria.

El curs, que es va iniciar com a prova pilot l’any passat, manté els mòduls d’higiene del manipulador d’aliments, carnisseria, xarcuteria i aviram i manipulació de càrregues. Com a novetats, ha incorporat el mòdul de peixateria i 60 hores de pràctiques formatives no laborals en parades i comerços d’alimentació. En total, les persones participants faran 155 hores de formació.

Pages