Com va explicar la regidora de Comerç, Activitats i Mercat Municipal, Eva Herrera, “el Mercat és una aposta forta d’aquest govern. Volem que el Mercat segueixi actiu i que vagi a millor”, tot confiant que programes com aquest ajudaran a revitalitzar el Mercat Municipal. L’alcalde, Luis Tirado, per la seva part, va apuntar la importància del relleu generacional i va dir a l’alumnat que “aquí teniu no només l’opció de treballar com a empleades en alguna parada, sinó també de crear el vostre propi negoci i treballar per a vosaltres com a persones emprenedores”.
Per últim, la diputada delegada de Comerç i Consum, Olga Serra, va explicar que aquest “és un d’aquells projectes palpables que veus com poden canviar coses” i el va definir com un “projecte clau per poder revitalitzar els mercats”. Serra també va destacar els tres objectius bàsics del programa que són la creació d’ocupació, el relleu generacional i la formació en oficis en els quals a vegades costa trobar persones formades en aquests àmbits.
Col·laboració entre mercats
Aquesta formació es fa als mercats de Ripollet, Rubí i Sant Cugat i té la finalitat de formar persones majors de 18 anys, prioritàriament en situació d’atur, i combatre també la manca de relleu generacional dels mercats municipals. A Ripollet hi participen vuit persones, que aprendran l’ofici de la venda de carns, aviram, productes de xarcuteria i peixateria, així com la venda directa als clients i la preparació de comandes. Els tres mercats comparteixen els itineraris formatius i serà el de Sant Cugat que acollirà el mòdul de peixateria, mentre que Rubí i Ripollet impartiran el de carn, aviram i xarcuteria.
El curs, que es va iniciar com a prova pilot l’any passat, manté els mòduls d’higiene del manipulador d’aliments, carnisseria, xarcuteria i aviram i manipulació de càrregues. Com a novetats, ha incorporat el mòdul de peixateria i 60 hores de pràctiques formatives no laborals en parades i comerços d’alimentació. En total, les persones participants faran 155 hores de formació.