Nous acords de l’Ajuntament amb el teixit productiu local en la recerca de mesures per reactivar l’economia a Ripollet - A FONS VALLES

LOGO-Afons_2

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Post Top Ad

demo-image

Nous acords de l’Ajuntament amb el teixit productiu local en la recerca de mesures per reactivar l’economia a Ripollet

El teu espai

IMG-20200519-WA0002
La regidora d’Ocupació, Empresa i Comerç a l’Ajuntament de Ripollet, Meritxell Caler, i tècnics del departament van mantenir a finals de la setmana passada una nova reunió telemàtica amb representants del teixit productiu local per tal d'analitzar la situació generada per la crisi de la Covid-19 i trobar propostes conjuntes per reactivar l'economia local. La taula de treball compta amb membres de la Unió de Botiguers de Ripollet (UCR), l'Associació d'Empreses de Ripollet (AER), el Gremi d'Hostaleria, el Gremi d'Instal·ladors i el Mercat Municipal.
Fonts de l’Ajuntament han explicat que, en el transcurs de la reunió, els participants van acordar la contractació preferent del teixit productiu local, així com la imminent públicació d’ajudes extraordinàries adreçades a la restauración, el comerç, els serveis i la indústria.
Segons les darrers dades de l’Observatori de Treball, actualitzades fins a data 1 de maig, a Ripollet s’han presentat 366 expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) des de l’inici de l’estat d’alarma, que afecten un total de 2.424 treballadors. 
Del total d’expedients a Ripollet, un 90,7% (332) són de ‘força major’ i afecten a 2.040 persones. Això vol dir que un 84’1% dels treballadors afectats per un ERTO a Ripollet ho són per un expedient derivat de causes vinculades plenament a la crisi del coronavirus. Els 34 expedients restants que afecten 384 treballadors són per altres motius que no estan associats directament a la Covid-19. 
L'anàlisi de l’Observatori de Treball també permet conèixer la sectorització dels ERTO presentats, tot i que en aquest cas no fa diferenciació entre els expedients de ‘força major’ i els que no ho són. En qualsevol cas, permet conèixer els camps més castigats per la crisi. I a Ripollet, el sector que aglutina més expedients és, amb diferència, el del comerç, que ha presentat un total de 90 ERTO, un 24,6% del total registrat al municipi. És a dir, els establiments comercials han presentat 1 de cada 4 expedients comptabilitzats a Ripollet. 
Després del comerç, a certa distància, destaquen el número d’ERTO presentats a la indústria manofacturera (53) i l’hostaleria (50). Més lluny encara es troben la construcció (33), el transport (22), l’educació (16) o les activitats sanitàries i serveis socials (14). Com a curiositat, el llistat de sectors el tanca l’agricultura, amb 1 expedient presentat.

Els treballadors més afectats
Tot i que el comerç concentra el gruix d’ERTO que s’han presentat a Ripollet, no és el sector amb més treballadors afectats per un expedient. En comptabilitza 456, però resten lluny de les 697 persones afectades per un ERTO que treballen en una empresa de la indústria manofacturera. En el llistat també destaquen els 283 treballadors afectats per un ERTO al sector de l’hostaleria, els 227 de la construcció, els 175 del camp educatiu o els 140 vinculats a empreses de transport.

Pages