El preu dels lloguers a Cerdanyola assoleix un màxim històric i ja supera els 800 euros mensuals de mitjana; Ripollet acumula tres trimestres consecutius a la baixa - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

El preu dels lloguers a Cerdanyola assoleix un màxim històric i ja supera els 800 euros mensuals de mitjana; Ripollet acumula tres trimestres consecutius a la baixa


Cerdanyola es manté aliè a la tònica generalitzada arreu del país i segueix la seva tendència a l’alça en el preu dels lloguers, que ja superen els 800 euros mensuals de mitjana a la ciutat. Ripollet, en canvi, acumula tres trimestres consecutius a la baixa en una línia que, molt probablement, s’accentuarà els propers mesos com a conseqüència de la crisi econòmica a causa de la Covid-19. Aquestes són les dues principals conclusions de les dades fetes públiques recentment per la Generalitat a partir de les fiances dipositades a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) en el moment de formalitzar un nou contracte de lloguer.
Segons aquestes xifres, el preu mitjà del lloguer d'un habitatge a Catalunya va situar-se en 737,84 euros mensuals durant el primer trimestre d'enguany, el que suposa 13,03 euros menys que el trimestre anterior o, el que és el mateix, una caiguda de l'1,7%. El ritme d'operacions també ha caigut, ja que s'han signat 36.359 contractes d'arrendament a tota Catalunya, el que suposa més de 5.000 menys que entre octubre i desembre de l'any passat.
Al Vallès Occidental, la cinquena comarca amb els preus més alts de Catalunya (742,14 euros mensuals), la tendència és semblant a la de la resta de Catalunya. Ha registrat un lleuger descens del preu en el primer trimestre de 2020, amb una caiguda de l’1,2% respecte als 751,55 euros amb que va tancar el 2019. 
Màxim històric a Cerdanyola
A diferència de la tendència a la baixa a Catalunya i a la comarca, Cerdanyola ha assolit el seu màxim històric durant el primer trimestre de 2020. El preu dels lloguers a la ciutat ha arribat als 804,68 euros mensuals de mitjana, 8,28 euros més que el que es pagava entre octubre i desembre de l’any passat, el que suposa un augment de l’1,03%.
La tendència a l’alça del preu dels lloguers a Cerdanyola no és casual, com demostra el fet que porta sis anys consecutius en augment i, veient l’inici d’aquest 2020, no sembla que la tònica hagi de canviar, sempre a l’espera de l’efecte que pot tenir la crisi de la Covid-19. El mateix alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, reconeixia fa uns dies el problema que tenia Cerdanyola amb el preu dels habitatges, especialment amb els de lloger, alhora que es mostrava convençut que l’oferta que possibilitarà el projecte del Centre Direccional pot capgirar la situació en el futur.
Una de les conseqüencies de l’increment del preu dels lloguers a Cerdanyola és la tendència a la baixa del número de contractes d’arrendament. L’any passat, per exemple, es van produir 973 operacions, trencant una dinàmica de creixement que es mantenia des de 2016. I aquest 2020 sembla que anirà pel mateix camí. Durant el primer trimestre d’enguany es van formalitzar 202 contractes de lloguer a la ciutat, 27 menys que els 229 comptabilitzats en el mateix període de 2019.
Lleuger descens a Ripollet
A diferència de Cerdanyola, Ripollet sí que ha seguit la línia de la resta del país i ha tancat el primer trimestre amb un lleuger descens del preu dels lloguers, que ara es situa en els 641,78. Una caiguda petita del 0,4% respecte als 644,56 euros amb que va tancar els darrers tres mesos de 2019. La tendència, però, indica un camí ben diferent al de la ciutat veïna, ja que Ripollet acumula baixades de preu en els últims tres trimestres consecutius, segons les dades de l’Incasòl. 
Unes xifres que, afegides al context actual de crisi a causa de la pandèmia de la Covid-19, conviden a pensar que Ripollet pot trencar enguany una dinàmica de creixement en el preu dels arrendaments que no s’atura des de 2015, lluny això sí del màxim històric de la ciutat assolit l’any 2008 (683,54 euros mensuals).
Pel que fa als contractes registrats, Ripollet també va experimentar l’any passat un descens en el número d’operacions, com va passar a Cerdanyola: es van comptabilitzar 408, trencant una tendència a l’alça que es mantenia des de 2016. Enguany sembla que es pot anar per la mateixa línia: durant el primer trimestre de 2020 es van formalitzar 123 contractes, 23 menys que els 146 registrats el mateix període de 2019.

Pages