El Parlament rebutja una moció per connectar els dos vallesos amb l’aeroport del Prat a través de línies R4 i R2 de Rodalies - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

El Parlament rebutja una moció per connectar els dos vallesos amb l’aeroport del Prat a través de línies R4 i R2 de Rodalies

Els grups de JxC, ERC i PP han rebutjat una moció presentada pel PSC en què s’instava al Parlament de Catalunya a connectar els dos vallesos amb l’aeroport mitjançant les línies R2 Nord i R4. Els socialistes catalans destaquen que, amb aquesta proposta, es mantindria l’actual connexió entre el Vallès Oriental i l’aeroport, s’ampliaria amb l’arribada de l’R4 oferint freqüències d’un tren cada 10’ amb l’aeroport amb trens i un augment de la rotació dels trens de l’R4.
La proposta dels alcaldes de municipis amb estació a la línia R4, entre ells Cerdanyola, va ser encapçalada per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i es contraposava als plans del Departament de Territori de crear un tren llançadora entre Sant Andreu Comtal i l’Aeroport. “Aquest tren estaria exclòs del sistema tarifari integrat de l’ATM, interferiria amb la xarxa de Rodalies i manté el centralisme de la xarxa de rodalies a Barcelona”, destaquen des del PSC.
El diputat socialista per Sabadell, Pol Gibert, s’ha mostrat molt crític amb JxC i ERC: “Els partits al govern de la Generalitat es tornen a aliar amb la dreta del PP per donar l’esquena al Vallès i a la majoria de la ciutadania que utilitza a diari els trens de rodalies”. Gibert ha defensat que la proposta dels socialistes “beneficiaria a la majoria que utilitza a diari els Rodalies, ja que augmentaria la freqüència i milloraria la connexió amb Barcelona i l’Aeroport”. En canvi, lamenta el diputat socialista, la Generalitat “segueix encaparrada en portar-hi un tren llançadora que serà més car que Rodalies i que interferirà amb la resta del sistema ferroviari”. Gibert considera que ERC i JxC “posen de nou per davant els interessos d’uns pocs als de la majoria”.

Pages