Montseria Barderi i 'La memòria de l'aigua' obriran la nova programació del Cafè amb lletres a Cerdanyola - A FONS VALLES

LOGO-Afons_2

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Post Top Ad

demo-image

Montseria Barderi i 'La memòria de l'aigua' obriran la nova programació del Cafè amb lletres a Cerdanyola

El teu espai
1568749584_011004_1568825287_noticia_normal
L'escriptora sabadellenca Montserrat Barderi obrirà la setmana vinent la nova programació del Cafè amb lletres a Cerdanyola. Les circumstàncies actuals derivades de la Covid-19 han provocat el reajustament del programa anunciat. Així, està previst que fins al desembre 4 escriptors presentin al públic lector cerdanyolenc els seus darrers treballs.
La primera en fer-ho serà Barderi amb 'La memòria de l’aigua', obra guardonada amb el premi Prudenci Bertrana 2019. Es tracta de la història de tres generacions de dones: la Clemència, rossa com un fil d’or, nascuda a Bellparatge a finals del segle XIX; la seva filla Rosalia, que viurà tot el procés d’industrialització, i la Núria, néta de la Clemència, que lluitarà per tenir la formació, la llibertat sexual i l’amor que no van tenir mai la seva mare ni la seva àvia. La misèria, el maltractament, la incomunicació i la discriminació marquen les vides d’aquestes dones a la Catalunya més pobra, però també el poder de la reconciliació i de la superació determinen el destí final de les protagonistes.
'La memòria de l’aigua' es presentarà a la ciutadania lectora de Cerdanyola el dijous 17 de setembre, a partir de les 19 hores. Serà en el marc d’una sessió virtual, a través del perfil d’Instagram de l’Ajuntament de Cerdanyola. Una sessió oberta a tothom per a conèixer l’autora i la seva obra i al mateix temps, interactuar amb ella a través de la xarxa social.
L’autora Montse Barderi (Sabadell, 1969) és escriptora, periodista i filòsofa, especialista en estudis de gènere, autora de vuit llibres tant de literatura com de filosofia pràctica. Ha estat traduïda a l’italià, al romanès i al portuguès. Els seus darrers llibres són Camí d’anada i tornada, escrit amb Emma Vilarasau, i el llibre de relats il·lustrat Dones úniques. Dones d’aquí que no podràs oblidar. Col·labora mensualment a la secció Tribuna d’El Punt Avui. Ha estat membre de la junta Filosofia i Gènere de la Universitat de Barcelona, subdirectora amb Fina Birulés del X Simposium Internacional de Filòsofes IAPh, patrona fundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal, forma part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l’àmbit Europeu de Ciutats Educadores i el 2019 va ser nomenada comissària de l’Any Teresa Pàmies per la Institució de les Lletres Catalanes.

Altres sessions
El 12 de novembre serà el torn de 'Crims' (La Campana : 2020) de Carles Porta. Es tracta d’un llibre nascut a redós de l’èxit d’un programa que va néixer com a secció d’un magazine de Catalunya Ràdio, després tingué espai propi a la ràdio nacional per saltar posteriorment a TV3.
'Crims' trasllada al paper una manera ben particular de narrar les històries més fosques des de dins, fins al punt que el lector té la sensació que coneix personalment l’assassí, que li sent la veu.
El 17 de desembre es farà la presentació de 'Paraules que tu entendràs' (Columna : 2019), de Xavier Bosch. Programada inicialment el passat mes de març, es va haver de suspendre per l’estat d’alarma. El llibre ens presenta un retrat esmolat de la convivència. Una novel·la que explora les relacions de parella, els secrets de cadascú i l’ús que fem de la veritat. Amb una combinació de tendresa i ironia, de nostàlgia i recerca constant de la bellesa, els personatges es mouen pels replecs de l’ànima, disposats a emocionar-nos.

Cafè amb lletres virtual
Les sessions del Cafè amb lletres s’han adaptat al context actual, seguint les indicacions que marquen les autoritats sanitàries. D’aquesta manera, les sessions de setembre i octubre seran virtuals, emetent-se a través del perfil municipal d'instagram . Els Cafès amb lletres del novembre i desembre també es faran per aquest canal, que es podria combinar amb la realització de l’acte presencial si les circumstàncies actuals canvien. En tot cas, s’informarà oportunament perquè les persones interessades ho sàpiguen.
El Cafè amb lletres forma part del Pla Director de Lectura de Cerdanyola. Totes les sessions seran d’accés lliure.

Pages