El fotògraf de Cerdanyola Joan Expósito presenta aquests dies la mostra 'D’aqui i D'enllà' a diferents espais de la UAB - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

El fotògraf de Cerdanyola Joan Expósito presenta aquests dies la mostra 'D’aqui i D'enllà' a diferents espais de la UAB

Avui fa 3 anys del referèndum de l1-O a Catalunya. Un episodi que ja ha quedat en la memòria col•lectiva i que compta amb un nodrit ventall d'imatges que ajuden a recordar una data històric.

Un dels fotògrafs que va col•laborar en captar les emocions d'aquells dies és Joan Expósito, membre de l'Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (Afocer). Expósito presenta aquests dies l'exposició 'D'aquí i d'enllà', que es pot visitar a diferents espais de la Universitat Autònoma de Barcelona: la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca Central, la Biblioteca d'Humanitats i la Biblioteca de Ciències Socials. La mostra, que es pot visitar fins el Novembre, recull fotografies sobre el procès d’autodeterminació de Catalunya a Cerdanyola.

Aquest projecte fotogràfic està integrat per un total de 60 imatges, dividit en tres blocs, fent un seguiment al referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017, tot i que també hi han instantànies dels dies anteriors i posteriors, concretament el 3 d’octubre de 2017 i el 18 d’octubre del 2019.

El propi autor explica que aquest conjunt d’imatges pretén mostrar "el civisme, el saber fer i la bona convivència dels milers i milers de catalans, que es van bolcar i van sortir al carrer a reclamar els seus drets".

Totes les fotografies estan preses a la ciutat de Cerdanyola i mostren les sortides nocturnes per a l’enganxada de cartells, la matinada de l’1 d’octubre a la porta de les escoles, les notícies que circulaven per les xarxes, els moments de llargues cues, l’emoció de la gent gran en poder votar o els moments de resistència pacífica a la porta de les escoles perquè la policia no hi entrés. Tot plegat, un seguiment fotogràfic fins entrada la nit, quan el referèndum va finalitzar.

L'exposició de Joan Expósito també recull imatges del 3 d'otubre, quan milers de ciutadans de Cerdanyola també van sortir al carrer a manifestar-se en contra de l’actuació policial viscuda dos dies abans.

L'últim bloc de la mostra del fotògraf cerdanyolenc recull imatges del 18 d'octubre de 2019 de les marxes iniciades dos dias abans des de molts punts de la geografia catalana per protestar contra la sentència del procés.

Pages