Ripollet, Cerdanyola, Montcada i Barberà reben el suport de l'AMB per habilitar un carril bici a la carretera N-150 - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Ripollet, Cerdanyola, Montcada i Barberà reben el suport de l'AMB per habilitar un carril bici a la carretera N-150

Els ajuntaments de Ripollet, Cerdanyola, Montcada i Barberà estan intensificant aquestes setmanes els seus esforços per millorar la mobilitat a la carretera N-150, que travessa aquestes quatre poblacions del Vallès Occidental. Els consistoris i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) tenen previst presentar properament les seves propostes al titular d'aquesta via, la Generalitat, entre les quals destaca habilitar un carril bici.

La mobilitat d'aquesta zona de la comarca ha estat un greuge històric des de fa anys i sembla que, ara sí, les administracions locals afectades volen posar-hi fil a l'agulla. En aquesta línia, ahir es va produir una reunió telemàtica de tècnics i polítics municipals de les quatre ciutats, a petició expressa de la regidoria de Transport i Mobilitat de l'Ajuntament de Ripollet. La trobada també va comptar amb representants de l'AMB, ja que sobre la taula estava parlar sobre el pla de millora de la mobilitat de la N-150, sorgit de l'acord per una nova mobilitat metropolitana, presentat per l'ens que presideix actualment l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la passada primavera, arrel de l'augment de l'ús del vehicle privat i la reducció de la demanda de transport públic, generades per la crisi de la Covid-19.

Aquest acord promou accions per preservar l'aire net i saludable, la recuperació del transport públic, la millora de la mobilitat entorn de l'àmbit laboral i l'increment d'espais per a vianants i per a l'ús de la bicicleta. En aquest context, l'AMB va presentar una proposta per tal d'incrementar l'espai per a vianants, la millora de la circulació dels autobusos i la instal·lació de carrils bici des del municipi de Montcada fins a Barberà.

L'Ajuntament de Ripollet, a través de la regidoria de Transport i Mobilitat, ha treballat els darrers mesos aquesta proposta amb els ajuntaments de Montcada, Cerdanyola i Barberà, que han demanat a l'AMB una subvenció per a la instal·lació del carril bici que connecti les quatre poblacions. Tot i comptar amb el seu suport, donat que la titularitat de la carretera correspon a la Generalitat de Catalunya, des de l'Ajuntament de Ripollet expliquen que a la reunió d'ahir es va acordar presentar l'avantprojecte al Departament de Territori i Sostenibilitat, amb l'objectiu de treballar per a obtenir un encaix de la proposta tant en l'àmbit tècnic com administratiu.

Des del consistori de Ripollet recorden que el carril bici de la N-150 és "una demanada històrica", que connectaria els municipis esmentats d'una manera "més saludable i sostenible i amb una visió més amable pel vianant".

Pages