El Museu d'Història de Cerdanyola rep la donació d'un conjunt de reproduccions de vestuari i impedimenta romana - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

El Museu d'Història de Cerdanyola rep la donació d'un conjunt de reproduccions de vestuari i impedimenta romana

El Museu d'Història de Cerdanyola ha rebut recentment la donació d'un conjunt de reproduccions de vestuari i impedimenta romana per part de Juan José Muñoz i Antonella Hernanz. Fins fa ben pocs anys, Juan José i Antonella han format part del grup de recreació història de 'Hispània Romana', integrat per una cinquantena de membres d'arreu de la Península Ibèrica. Juan José era un dels membres de la 'Legió Nona Hispana' que es dedicaven a la reconstrucció, des del rigor històric. Històricament, aquesta antiga unitat militar romana, la Legió nona, es va crear cap el 60 aC i va participar, per exemple, a la guerra de les Gàl·lies o a les guerres Cantabres. 

Aficionats a la història, Juan José i Antonella han col·laborat en diverses ocasions en activitats al Museu i Poblat de Ca n'Oliver relacionades amb l'època romana i ara cedeixen tota la impedimenta militar d'un legionari i un vestuari civil de dona i un de senador. El conjunt està format per 33 reproduccions fidedignes, entre les quals destaquen per la seva espectacularitat, les armes (espasa, punyal curt i pilum), la cota de malles, les sandàlies clavetejades o la capa de l'hivern d’un legionari. 

Des del Museu està previst donar un doble ús a tot aquest material: d'una banda, una part s’integrarà a l'exposició permanent i, de l'altra, altres materials s'utilitzaran per a les activitats familiars i educatives que es fan a l'equipament. 

Pages