L’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell de Ripollet iniciarà divendres la nova temporada - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

L’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell de Ripollet iniciarà divendres la nova temporada

L’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell (AETMV) de Ripollet iniciarà divendres vinent (21 hores) la programació del primer trimestre de la temporada 2020-2021 que, com no podia ser d’altra manera, està marcada per la difícil situació sanitària i social derivada de la pandèmia de la Covid-19. Un context que obligarà l’entitat a reduir a la meitat els espectacles previstos, a banda de reduir l’aforament del Teatre Auditori.

La temporada s’obrirà amb ‘Veus que no veus’, de la companyia Pepa Plana, un espectacle tendre i punyent, que alhora reivindica les pallasses d’ara i homenatja les dones que no ho van poder ser. Els espectadors de Ripollet veuran el muntatge de dues pallasses -Pepa Plana i Noël Olivé- que utilitzen el llenguatge de pallasses per explicar-nos una història. A partir dels anomenats “números clàssics”, n’han fet la seva versió en femení. Com canvien i quin signi cat nou agafen aquests números quan els interpreten dues pallasses en comptes de dos pallassos? No és un tema menor. 

La companyia Pepa Plana sempre ha reivindicat la figura de la pallassa en un món majoritàriament masculí, principalment en el marc dels pallassos teatrals, i ara ha vol- gut entrar en els números clàssics més circenses, encara que amb la intenció d’embolicar-los dins una història. La història de dues pallasses, de dues dones que s’enfronten al seu dia a dia marcat per la precarietat i la necessitat de ser en un món que sovint els és hostil però on conviuen amb tot el seu coratge i esperança.

L’AETMV aprofitarà l’inici de la temporada per recordar “els socis i amics que ens han deixat recentment” i, en especial, la figura de Wenceslau Soler, impulsor de la transformació de l’antic Mercat Municipal en el Teatre Auditori del Mercat Vell i primer president de l’entitat, que va morir durant l’estat d’alarma. Divendres, coincidint amb l’inici de la programació, l’associació farà un breu acte en record de Soler al mateix vestíbul del Teatre Auditori.

 

Menys espectacles i limitació d’aforament

La nova temporada de l’AETMV ve marcada per la reducció d’espectacles. S’oferiran menys actuacions del que és habitual: durant el primer trimestre es faran tres muntatges dins del Teatre Auditori i una de molt especial fora, que podrà seguir tothom des dels carrers o, fins i tot, des de casa. A banda de la reducció d’espectacles, el context de la Covid-19 comportarà diverses mesures excepcionals en el  retorn al Teatre Auditori. Al marge de la distància física i l’ús de la mascareta, hi haurà una limitació de l’aforament de la sala del 50% i tampoc s’oferiran servei de bar ni presentacions prèvies dels espectacles al vestíbul. “En funció de com evolucionin les condicions sanitàries a mesura que avanci la temporada, anirem tornant a la situació de normalitat en aquest sentit”, expliquen des de l’AETMV. Els canvis afectaran també la primera quota dels associats, que quedarà reduïda a la meitat de moment.

Pages