Cerdanyola incrementa un 15% els diners destinats enguany a les beques escolars davant l’increment de les sol·licituds - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola incrementa un 15% els diners destinats enguany a les beques escolars davant l’increment de les sol·licituds

El govern municipal de Cerdanyola ha decidit ampliar la quantitat destinada inicialment enguany a les beques escolars. La mesura, segons explica l’executiu local, pretén respondre a l’augment de la demanda, ja que aquest curs s’han presentat 687 sol·licituds, el que suposa un increment del 23% respecte a la campanya anterior. 

Davant aquest augment, el govern del PSC va optar per fer una ampliació de la quantitat inicial de la convocatòria per així poder donar cobertura a totes les sol·licituds que han obtingut la puntuació necessària per ser beneficiària de beques, mantenir els mateixos mòduls que garanteixen un import de beca adaptat a cada situació econòmica i amb l’objectiu d’assegurar que tot l’alumnat disposi dels elements necessaris per poder fer un bon curs. 

Així, la quantitat final destinada a beques escolars per al curs escolar 2020-2021 és de 512.739’37 euros, el que suposa un increment del 15% respecte de la convocatòria anterior. Pel que fa a la quantitat de beques atorgades, l’Ajuntament explica que s’han concedit un total de 1.888 ajuts, un 31% que les que es van concedir el curs passat.

Aquest any, degut a la pandèmia i per tal de respectar les mesures sanitàries vigents, es va ampliar el termini per a la presentació de les sol·licituds, per poder afavorir que tota la ciutadania pogués accedir a la presentació, en cas que s’optés per la via presencial. La pandèmia va marcar també la introducció d’un element nou i és la possibilitat de fer el tràmit online, fet que des de l’àrea municipals de serveis socials es valora positivament.

Des del govern local remarquen el seu objectiu de “reforçar els recursos destinats als serveis socials municipals adreçats a la població més vulnerable per tal de poder donar una resposta com a administració més propera a la ciutadania”.

Pages