El Mercat de Les Fontetes, a Cerdanyola, acull una exposició fotográfica que visibilitza els diferents tipus de violència contra les dones - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

El Mercat de Les Fontetes, a Cerdanyola, acull una exposició fotográfica que visibilitza els diferents tipus de violència contra les dones

El Mercat Municipal de Les Fontetes, a Cerdanyola, acull aquests dies l’exposició fotogràfica 'Violència Zero', organitzada per la mateixa llotja i l’Agrupació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet (AFOCER), que pretén visibilitzar les diferents violències envers les dones. La mostra, que es podrà veure al mercat fins al 13 de desembre, va ser inaugurada ahir al matí per l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i diversos regidors i regidores del govern municipal.

Les fotògrafes d’AFOCER mostren a través d’aquesta exposició de petit format els diferents tipus de violència contra les dones que és necessari fer visible i erradicar per obtenir una igualtat real entre les persones. Violències de les quals n’hem anat prenent consciència -violència física, psicològica, econòmica, sexual- i violències que encara ara ens costa més identificar, perquè formen part del nostre bagatge cultural -violència simbòlica, laboral, institucional-.

En els plafons instal·lats al vestíbul del mercat es poden trobar textos explicatius de cada tipus violència acompanyat d’una fotografia: ‘Més dependents’, de Laia Martínez (violència econòmica); L’ànima del laboratori’, de Glòria Molina (violència laboral); ‘Em toca pujar’, de Magda Llorens (violència institucional); ‘Així no’, de Laia Martínez (violència psicològica); ‘Paula 2’, de Sílvia Ariza (violència física); ‘Manada’, de Glòria Molina (violència sexual); i ‘Programats’, de Glòria Molina (violència simbòlica).

A més, entre els passadissos del mercat i hi ha distribuïdes 25 fotografies més de gran format i que conviden a les persones visitants a identificar i reflexionar sobre el tipus de violència masclista que expressen aquestes imatges. Els seus autors són Sílvia Ariza; Maria Jovell; Pere López; Glòria Molina; Jordi Prades; Luís Fonseca; M. Ángeles Benítez; Joan Manel Vera ‘Tito’; Xavier Loncà; Diego González; Manel Navarro; i Carme Aldana.

L'exposició forma part del programa d’activitats organitzat a Cerdanyola amb motiu del Dia Internacional contra les Violències Masclistes, que es commemora demà. La regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Cerdanyola ha coordinat un seguit d’iniciatives en col·laboració amb les entitats: Dones per la Igualtat, Banc de Temps de Cerdanyola, Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, El Safareig, Grup de Dones Feministes de Cerdanyola, el Cineclub Xiscnèfils, agrupació AFOCER i Mercat Municipal de les Fontetes i la implicació del Consell Municipal de Polítiques de Dones.

Pages