L’Ajuntament de Ripollet insisteix a la Generalitat de la problemàtica que suposa la caça en espais de Montcada propers a zones urbanes de la ciutat - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

L’Ajuntament de Ripollet insisteix a la Generalitat de la problemàtica que suposa la caça en espais de Montcada propers a zones urbanes de la ciutat

Els ajuntaments de Ripollet i Montcada han alertat a la Generalitat de la problemàtica que suposa la caça en espais propers a zones urbanes dels dos municipis. Ambdós consistoris han demanat al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca que posi remei a l’amenaça que implica aquesta pràctica en zones com el Pla de Reixac o el Parc de la Serralada de Marina.

La qüestió ha generat activitat a les xarxes socials durant les darreres hores, després que el portaveu municipal del PSC a l’Ajuntament de Ripollet i primer secretari dels socialistes a la ciutat, Luis Tirado, denunciés en el seu perfil personal de twitter la situació viscuda ahir al matí per un grup de P5 de l’escola Els Pinetons, que “han anat d’excursió al camp amb els caçadors a 15 metres disparant a les perdius”. Tirado es preguntava fins quan s’havia de tolerar aquesta situació i es dirigia directament a l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, a qui qüestionava si no podia aturar aquesta pràctica, i al batlle de Ripollet, José María Osuna, a qui requeria si no es podia denunciar aquesta problemàtica.

Tirado ha rebut la resposta d’Osuna també a les xarxes socials. L’alcalde de Ripollet ha explicat al dirigent del PSC que l’Ajuntament de Montcada, on es troben les zones afectades per aquesta problemàtica ja “ha posat sobre la taula de la Generalitat aquesta problemàtica de forma reiterada i segueixen sense rebre resposta”. De fet, el consistori del municipi veí va informar el passat 10 de novembre que ha demanat al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que se suspengui la pràctica de la caça al municipi mentre continuï vigent l’estat d’alarma. Així li va comunicar l’alcaldessa, Laura Campos, a la consellera Teresa Jordà, al·legant per carta que els vedats on es practica la cacera dins el terme municipal de Montcada i Reixac estan situats en espais molt pròxims a zones urbanes i especialment concorregudes, com són el Pla de Reixac i el Parc de la Serralada de Marina.

Campos justificava la petició assegurant que, arran de l'entrada en vigor de l’estat d’alarma, la necessitat de la ciutadania d’aprofitar aquests espais ha augmentat substancialment, tant per gaudir de les zones d’esbarjo com per a la pràctica de l’esport individual a l’aire lliure.

Des de Ripollet, l’alcalde José María Osuna ha explicat que l’Ajuntament també ha fet arribar el seu neguit sobre aquest tema a la Generalitat, demanant-li que trobi una solució. “Caldrà insistir i elevar la veu”, ha remarcat Osuna. Una postura que comparteix el portaveu municipal del PSC, qui ha expressat al batlle que el seu grup estarà al costat del govern de Decidim “per clausurar aquesta activitat i fer pressió” perquè “és un perill per tothom”. Tirado, això sí, ha aprofitat l’ocasió per felicitar-se de l’actuació, ara sí, de l’equip de govern en aquesta qüestió, recordant-li que els darrers anys s’han aprovat dues mocions al Ple de l’Ajuntament i que no s’ha fet res fins el moment. El dirigent socialista es referia així a les dues mocions -ambdues presentades per Ciutadans- que van rebre el vist-i-plau del plenari, una a l’octubre de 2015 i la darrera al juliol de 2019, on s’instava al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca a prohibir la caça al sector Mas Duran i declarar-la zona de seguretat. El portaveu de Cs a l’Ajuntament de Ripollet, Josep Gabarra, defensava aleshores que no es tractava d’una moció “en contra de la caça i dels caçadors, sinó a favor de la seguretat”, ja que es tracta d’un terreny molt freqüentat per gent passejant o en bicicleta, o fent activitat d’aeromodelisme” i que és “un anacronisme” que estigui catalogat com a vedat de caça.

Pages