L’Ajuntament de Ripollet explica que les solucions proposades van des del cobriment o la instal·lació de barreres acústiques, fins al soterrament de diferents trams, modificant o no la rasant de l’autopista. L’anàlisi d’alternatives aglutina algunes propostes anteriors i té en compte diferents graus d’intervenció i analitza els punts forts i febles de cada actuació, tenint en compte les problemàtiques i els riscos associats, així com la valoració econòmica de cadascuna. Així, les alternatives de soterrament, que són les que solucionarien el problema de forma integral, són també les que presenten un cost econòmic més elevat i majors dificultats tècniques, que caldrà analitzar en profunditat.
“Estudi honest i rigurós”
L'informe serà estudiat el proper 2 de desembre per la Comissió pel soterrament, per tal d'acordar les decisions que seran traslladades al Departament de Territori i Sostenibilitat. A l’espera d'aquesta valoració conjunta, l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, ha manifestat que es tracta d’un bon punt de partida: “És un estudi honest, rigorós tècnicament, que defuig d’apriorismes polítics i no tanca la porta a les diverses alternatives. Entre d’altres coses considerem un pas endavant el fet que es parli de l’efecte barrera que provoca la C-58 al nostre municipi, una afirmació que fins ara costava de fer per part de la Generalitat”.
L’estudi també planteja actuacions a zones complementàries, independents de les actuacions, com ara la urbanització del Parc de Tiana, la remodelació de la passarel·la de vianants existent i la connexió viària amb l'altre marge del riu Ripoll.