Les empreses de Cerdanyola i Ripollet poden beneficar-se de la subvenció d’un programa del Consell Comarcal per contractar aturats majors de 30 anys - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Les empreses de Cerdanyola i Ripollet poden beneficar-se de la subvenció d’un programa del Consell Comarcal per contractar aturats majors de 30 anys

El Consell Comarcal del Vallès Occidental està portant a terme des del mes d’octubre la cinquena edició del programa d’ocupació 30 Plus, adreçat a persones que actualment estan a l’atur. El projecte, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball i Economia Social, pretén afavorir la inserció laboral de persones desocupades de 30 anys i més, mitjançant la contractació laboral i proporcionant-los recursos, formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

Des del Consell expliquen que, durant el proper any, un total de 76 persones seran beneficiàries d’aquesta experiència professional d’un mínim de 6 mesos, que es complementa amb formació i acompanyament personalitzat. El programa 30 Plus ofereix també a les persones participants orientació i acompanyament en el procés de contractació. També es complementa amb una formació vinculada al contracte de treball, a més d’oferir experiència professional mitjançant un contracte laboral amb duració mínima de 6 mesos.

Per tot plegat, el Consell Comarcal ha obert el termini perquè les empreses interessades en incorporar persones majors de 30 anys i que actualment estan a l’atur es subscriguin a la 5a edició del Programa d’ocupació 30 Plus. Les empreses que contractin persones participants del programa rebran una subvenció econòmica equivalent al salari mínim interprofessional pels mesos de durada del contracte, fins a un màxim de 9 mesos i proporcional a la jornada laboral. El termini per subscriure contractes finalitza el 22 de juliol de 2021.

El Servei d’Ocupació de Catalunya subvencionarà els contractes subscrits en el marc del programa amb una quantia màxima de 9.947,97 euros, per una durada màxima de 9 mesos, equivalent al salari mínim interprofessional per la jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial realitzada. El programa també ofereix suport en la definició del perfil professional requerit pel lloc de feina vacant, així com en la gestió del procés de selecció i presentació de candidatures adequades al perfil demandat. També dóna una formació subvencionada adaptada a les necessitats del lloc de treball i assessorament en tot el procés de preparació i gestió de la subvenció.

Els requisits que ha de complir l’empresa per participar són no haver acomiadat a treballadors/es del mateix perfil o categoria professional qualificats com a nuls o improcedents en els darrers 3 mesos; trobar-se al corrent de les obligacions tributàries, reglamentàries i legal; realitzar un contracte de treball amb una durada mínima de 6 mesos i una jornada mínima de 20 hores setmanals; assignar un tutor/a d’empresa per realitzar el seguiment i adaptació de la persona al lloc de treball; i flexibilitzar l’horari laboral del treballador/a per tal de compaginar la feina amb la formació a mida.

Les empreses interessades en rebre més informació poden contactar amb la responsable tècnica del Programa 30 Plus, Nélida Rodríguez, ja sigui per telèfon (937273534 i 671454026) o per correu electrònic (rodriguezrn@ccvoc.cat). 

Pages