Ripollet demana a la UNESCO que declari l’art efìmer de les catifes florals com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Ripollet demana a la UNESCO que declari l’art efìmer de les catifes florals com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

El Ple de l’Ajuntament de Ripollet va aprovar dijous al vespre per unanimitat el suport municipal a la candidatura de l’art efímer de les catifes florals per ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. La proposta, segons va explicar el regidor de Patrimoni, Sergio Linares, es va portar al plenari a instàncies de l’assocació Ripollet Cultura i Tradició i la Federació Catalana de Catifaires.

L’Ajuntament de Ripollet mostra així el seu suport a una idea iniciada l’any 2012, quan països de tot el món es van posar d’acord en el IV Congrés Internacional celebrat a Barcelona per mirar d’aconseguir el reconeixement de la UNESCO d’un art amb més de 600 anys d’història que, tot i la vitalitat que ha assolit en els darrers anys, encara és força desconeguda, a diferència d’altres tradicions com la sardana o els castells. Linares va explicar que la proposta de suport a la candidatura demandada per Ripollet Cultura i Tradició a l’Ajuntament els hi va sembla “coherent”, després que el consistori ja declarés el setembre de 2019 les catifes florals com a festa d’interès local, a instàncies d’una moció presentada des del PSC. El regidor de Patrimoni va recordar la llarga vinculació de les catifes florals amb Ripollet coincidint amb la festivitat del Corpus, tenyint de colors les places i carrers del municipi. Enguany, però, no ha estat possible a causa de la pandèmia per la Covid-19. De fet, Linares va explicar que Ripollet havia d’acollir aquest 2020 la Trobana anual de catifaires de Catalunya. “Malauradament amb la situació que hem viscut no ha estat possible, però esperem que aviat podem portar aquesta festa al nostre municipi”, va remarcar el regidor de Decidim.

Pages