Cerdanyola se suma un any més a la commemoració dels dies internacionals dels Drets Humans i de les Persones Migrades - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola se suma un any més a la commemoració dels dies internacionals dels Drets Humans i de les Persones Migrades

Cerdanyola, ciutat compromesa amb la defensa dels Drets Humans i signatària de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat, commemorarà el Dia Internacional dels Drets Humans (que es celebra demà) i el Dia Internacional de les Persones Migrades (el 18 de desembre).

Les activitats programades són fruit del treball conjunt de la regidoria d’Immigració i Cooperació i de diverses entitats: Acollim Cerdanyola-Ripollet, CCAR, Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, El Safareig, Fundació Roser de Maig, Fundació Pau i Solidaritat, Institut de les Desigualtats i Objetivos Sentidos por la Inclusión y el Bienestar Social.

 

Dia Internacional dels Drets Humans

El lema escollit enguany per l’ONU per commemorar el Dia Internacional dels DDHH el 10 de desembre és ‘Reconstruïm per millorar’. Des de Nacions Unides remarquen que la pandèmia de la Covid-19 ha impactat negativament a totes les societats i ha posat de manifest que “un món que respecta tots els DDHH és un món millor preparat per abordar tot tipus de crisi i recuperar-se d’elles”.   

Amb l’objectiu de donar a conèixer els Drets Humans que tenen un major impacte en la reconstrucció, Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada portarà a terme la campanya virtual ‘Reconstruïm per millorar’, que es podrà seguir a través de les xarxes de la Creu Roja amb els hashtag #DDHHCerdanyola2020.

També es podrà seguir virtualment la presentació del llibre i xerrada  ‘Refugiats climàtics’, a càrrec de Miguel Pajares, autor del llibre i director del CCAR (Comitè Català d’Ajuda a les Persones Refugiades).

L’Institut de les Desigualtats i la Fundació Pau i Solidaritat, entitats que formen part del Consell de Solidaritat i Cooperació,  proposen dues exposicions virtuals : ‘Violència Antisindical’ (Fundació Pau i Solidaritat) i ‘Testimoni de Dones en Frontera’ (Institut de les Desigualtats). A més, dimarts vinent, a les 18’30 hores , s’ha programat la xerrada via zoom ‘Desmuntant la Islamofòbia. Resultats de recerca’, a càrrec de l’Institut de les Desigualtats.

 

Dia de les Persones Migrades

Pel que fa al Dia Internacional de les Persones Migrades, que es commemora el 18 de desembre, l’Ajuntament destaca que les activitats programades enguany tenen l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania la diversitat cultural del municipi.

El mateix divendres 18 de desembre, la Fundació Roser de Maig i Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada llançaran el qüestionari ‘Coneixes el teu veïnat?’, que ha estat elaborat conjuntament amb persones nouvingudes del municipi de diferents nacionalitats.

L’Ajuntament, amb la col·laboració de les entitats, impulsa la  campanya virtual ‘Veus Nouvingudes’, que engloba diverses activitats. D’una banda, el Servei de Primera Acollida, on es convidarà als participants a explicar el seu pas per aquest programa del consistori a través de les xarxes socials. També està prevista la lectura de poesia en diverses llengües. A través de les xarxes socials de les entitats, es  compartiran poesies llegides en diverses llengües maternes.

A més, el mateix divendres 18 de desembre, a  les 10 hores, s’oferirà la sessió informativa ‘Accés i manteniment de la regularitat administrativa’, a càrrec de Marian Rodríguez, assessora del Servei d’Informació i Assessorament Jurídic en Matèria d’Estrangeria i Mobilitat Internacional. Per assistir a la sessió, cal inscripció prèvia i s'enviarà l'enllaç a totes les persones inscrites.

Pages