Les Joventuts d’ERC de Ripollet denuncien la manca de suport emocional als joves de la ciutat durant la pandèmia - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Les Joventuts d’ERC de Ripollet denuncien la manca de suport emocional als joves de la ciutat durant la pandèmia

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Ripollet han lamentat la manca d’iniciatives municipals per donar suport emocional als joves de la ciutat durant la crisi sanitària de la Covid-19. En aquest sentit, el Jovent Republicà denuncia la inacció de l’Ajuntament per abordar una problemàtica que considera de primer ordre actualment.

Així, les Joventuts d’ERC de Ripollet remarquen que la situació de pandèmia ha esdevingut una font de preocupació entre el jovent més enllà del constant perill d’infecció. Segons l’associació Obertament, el 80% dels joves han empitjorat el seu estat anímic a causa del confinament i, dins d’aquests, un 33% van necessitar suport per part dels serveis d’atenció en salut mental durant i després.

Per tal de poder conèixer el context actual a Ripollet, les Joventuts d’ERC han elaborat un qüestionari per esbrinar en quin estat es troba la salut mental del jovent de la ciutat i “quins recursos podem posar a la seva disposició per fer-hi front”. En aquest sentit, les JERC de Ripollet consideren que la salut mental del jovent és “una prioritat en moments com aquest, ja que és un indicatiu directe de la qualitat de vida de la gent jove de la nostra ciutat i de les polítiques juvenils”. 

Aixi, el Jovent Republicà de Ripollet recorda que, entre les 51 propostes que va posar sobre la taula per a l’elaboració del Pla de Xoc local per pal·liar l’impacte de la Covid-19, s’hi trobava “la creació d’un espai de suport psicopedagògic, psicològic i emocional digital (i físic durant la post Covid-19) per a circumstàncies diverses”. 

Les JERC lamenten que la proposta fossi rebutjada, “evidenciant, un cop més, que el jovent som el gran oblit de Ripollet”. Una realitat que atribueixen a la “visió adulTcentrista” per part del govern i altres partits de la ciutat: “Ens trobem que només es parla de polítiques juvenils quan s’acosten les eleccions municipals i, després, totes aquelles paraules buides es queden en promeses no complertes”.

Per contra, el Jovent Republicà de Ripollet defensa que “cal passar de les paraules als fets” i que “només el propi jovent fem polítiques amb joves i per a joves”. En aquest sentit, posa com a exemple l’acció dels governs de Terrassa i Sant Cugat, “des d’on el Jovent Republicà hem dut a terme polítiques juvenils valentes i ambicioses” durant els mesos de pandèmia, com ara la creació d’un espai de suport psicopedagògic, psicològic i emocional digital.

Pages