Xavier Bosch, darrer convidat de 2020 al Cafè amb lletres de Cerdanyola amb la seva obra 'Paraules que tu entendràs' - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Xavier Bosch, darrer convidat de 2020 al Cafè amb lletres de Cerdanyola amb la seva obra 'Paraules que tu entendràs'

L’escritpor i periodista Xavier Bosch serà el darrer convidat de 2020 del programa Cafè amb lletres a Cerdanyola. L’autor participarà en aquesta iniciativa del Pla Director de Lectura de la ciutat el proper 17 de desembre. I ho farà per a presentar la seva obra ‘Paraules que tu entendràs’(Columna: 2019), un llibre que consolida el seu paper com a constructor d’intimitats a la literatura catalana. La periodista i guionista Anna Guitart acompanyarà Xavier Bosh en la sessió del Cafè amb lletres que, com la resta de les celebrades els darrers mesos, serà virtual (19 hores) a través del perfil municipal a Instagram a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

‘Paraules que tu entendràs’ és el nou treball d’un autor que ens planteja aprofundir en la vida -el gran tema- a partir dels lligams, els fils que mouen la relació entre els personatges. Moments d’interacció entre elles i ells, flashbacks temporals, narratives paral·leles aclaridores o, si voleu, un xic desconcertants ... fluir de la vida, en definitiva, que Bosch selecciona per a bastir la seva història. Píndola a píndola, peça a peça, Bosch ens les va presentant amb una redacció intel·ligent, que modela perquè a poc a poc ens faci seus assumint la nostra condició de voyeurs de la vida.

És per això que ‘Paraules que tu entendràs’ és un retrat esmolat de la convivència. Una novel·la que explora les relacions de parella, els secrets de cadascú i l’ús que fem de la veritat. Amb una combinació de tendresa i ironia, de nostàlgia i recerca constant de la bellesa, els personatges es mouen pels replecs de l’ànima, disposats a emocionar-nos.


L’autor

Xavier Bosch va néixer a Barcelona el 21 de juliol de 1967. És autor de la trilogia de novel·les del periodista investigador Dani Santana: ‘Se sabrà tot’ (Premi Sant Jordi 2009 i llibre més venut de 2010), ‘Homes d’honor’ (2012) i ‘Eufòria’ (2014). Anteriorment havia publicat els reculls de contes ‘Jo, el simolses’ (1992) i ‘Vicis domèstics’ (1998) i la novel·la juvenil ‘La màgia dels reis’ (1994). L’any 2015 va guanyar el Premi Ramon Llull amb ‘Algú com tu’, un èxit sense precedents amb més de 60.000 exemplars venuts i traduïda a set idiomes, i el 2017 va publicar ‘Nosaltres dos’, que també va tenir una excel·lent rebuda per part del públic. Periodista de llarga trajectòria, ha estat creador de formats audiovisuals d’èxit com ‘Alguna Pregunta Més’, ‘El món a RAC 1’ o ‘El gran dictat’. Ha estat cap de programes de RAC 1, director de l’Avui, del documental ‘La fleur’ i dels programes ‘Un tomb per la vida’, ‘Aquest any, cent!’ i ‘Àgora’ de TV3. Articulista de Mundo Deportivo, actualment és membre del consell editorial de l’ARA.

Pages