Ciutadans Cerdanyola sol·licita la reducció i posterior eliminació del Tribut Metropolità: “L’AMB ha esquilmat la butxaca del contribuent sense millorar el transport ni altres serveis” - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Ciutadans Cerdanyola sol·licita la reducció i posterior eliminació del Tribut Metropolità: “L’AMB ha esquilmat la butxaca del contribuent sense millorar el transport ni altres serveis”

“En plena crisi social i econòmica pel Covid-19, és indecent que el govern metropolità segueixi incrementant la càrrega fiscal als ciutadans”. Així de contundent s’ha manifestat la portaveu de grup municipal de Ciutadans (Cs) a Cerdanyola, després d’anunciar que la formació liberal presentarà al proper Ple de l'Ajuntament una moció sol·licitant la reducció i posterior eliminació del polèmic Tribut Metropolità. 

Concretament, Cs proposa l'elaboració d’un Pla de Finançament de Transport Públic “real, concret, segur, que garanteixi el finançament suficient de les infraestructures de transport, presents i futures, evitant pegats i permetent l'eliminació del Tribut Metropolità”.

La formació taronja reclama com a mesura immediata que es retornin les quantitats cobrades indegudament als municipis de la segona corona metropolitana, com Cerdanyola, i que s'incorporin tots els títols de tarifació social als 36 municipis de l’Àrea Metropolitana. "Com va quedar demostrat amb el cas de Sant Cugat, l’AMB va cometre errors en el càlcul de l’impost que es basa injustament en el valor cadastral”, ha recordat Rodríguez, que considera que l’ens supramunicipal “ha esquilmat la butxaca del contribuent per omplir les seves arques, sense que això hagi suposat una millora del transport públic ni d’altres serveis”. Per això, Cs inclou en la proposta un pla per “eliminar duplicitats administratives, organismes innecessaris i subvencions amb escàs control en totes les administracions públiques”.

Igualment, la portaveu taronja a l’Ajuntament de Cerdanyola ha insistit en la necessitat que s’incloguin en el Pla Director d'Infraestructures 2020-30, “les inversions necessàries per pal·liar el desequilibri d’infraestructures existents en algunes poblacions de l'AMB”, i que s’adapti el pressupost de 2021 a la nova realitat econòmica que sorgirà després del Covid-19. En aquest sentit, Cs demana eximir del pagament del Tribut per als exercicis de 2020 i 2021 a totes aquelles empreses i autònoms que han hagut de cessar la seva activitat total o parcialment a causa de les restriccions, així com a aquells treballadors en situació d'ERTO o desocupació.

Pages