FGC licita les obres de construcció d’espais segurs per a bicicletes a l’estació de Bellaterra a Cerdanyola - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

FGC licita les obres de construcció d’espais segurs per a bicicletes a l’estació de Bellaterra a Cerdanyola

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat les obres de construcció d’aparcaments segurs i tancats per a bicicletes a l’estació de Bellaterra a Cerdanyola i altres nou estacions de les les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, concretament a Can Feu | Gràcia, Valldoreix, Piera, Sant Vicenç els Horts, Martorell Enllaç, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà. 

Els treballs consisteixen en la fabricació i instal·lació d’un habitacle tancat per a la col·locació de les bicicletes a l’entorn immediat de les estacions d’FGC. Serà un mòdul prefabricat que es podrà munta in situ, escurçant així el temps d’execució dels treballs. Degut als condicionaments dels diferents emplaçaments s’han previst dos tipus d’habitacles: un de 6x4 metres (amb capacitat per a 54 bicicletes) i un altre de 6x6 metres (amb capacitat per a 34 bicicletes). A cada indret es col·locarà el que millor s’adapti a l’espai disponible. En qualsevol cas, FGC ha explicat que l’objectiu és situar-los en un espai suficientment ampli per a encabir-hi l’habitacle prefabricat en un lloc de pas, visible i il·luminat per tal de garantir al màxim la seguretat dels usuaris. 

Aquestes deu estacions són les primeres on s’instal·laran els bicitancats però FGC ha indicat que s’anirà incrementant la dotació de places a totes les estacions de la xarxa de Ferrocarrils, de manera que la tendència és que totes siguin places segures i tinguin més proximitat a l’estació. Inicialment, es preveu la instal·lació d’alguns sistemes d’aparcaments segurs per a l’1,5% de les validacions d’FGC (unes 4.000 places). Això significa multiplicar per 4 l’actual oferta d’aparcament de bicicletes a l’entorn de les estacions d’FGC. L’oferta s’anirà augmentant a mesura que la demanda ho vagi justificant fins a arribar al 3% de les validacions (8.000 places segures). 

Actualment, el 45% de les estacions d’FGC compten amb places d’aparcament per a bicicletes amb alguna mesura de seguretat. I el 52% de les estacions compten amb U invertides a la via pública de l’entorn de 200 metres al voltant dels accessos.

Pages