Els municipis del Vallès Occidental buscaran sinèrgies per accedir a noves vies de finançament europeu - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Els municipis del Vallès Occidental buscaran sinèrgies per accedir a noves vies de finançament europeu

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha obert una línia de treball per a poder accedir als fons europeus amb la identificació i definició de projectes a presentar en el marc del fons de recuperació europeu Next Generation EU. El president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, va presentar divendres passat la proposta comarcal al Consell d’Alcaldies per desenvolupar-la conjuntament.

Giménez va defensar que “necessitem una acció territorial sumant esforços, sumant voluntats i compartint objectius comuns per aconseguir situar els projectes comarcals en l’escenari europeu, però també per donar resposta als reptes compartits”. En aquesta línia, el president del Consell Comarcal va explicar que “hem de buscar sinèriges entre els diferernts municipis i hem de ser capaços de buscar parteneriats amb els agents socials i econòmics” del Vallès Occindetal. “Aquest és el repte més important que tenim com a Consell Comarcal perquè des d’Europa se’ns està demanant que hem de posar les bases de la transformació econòmica per a les pròximes generacions. No volem perdre l'oportunitat de poder accedir a aquest finançament europeu”, va remarcar Giménez.

Seguint la tesi defensada per Giménez, el Consell Comarcal ha creat l’Oficina Next Generation amb dues funcions: treballar per consolidar els tres projectes que a nivell de comarca es presentaran a la convocatòria amb la participació dels ajuntaments i donar suport a altres iniciatives dels consistoris que vulguin també optar a aquestes ajudes.

Els fons europeus Next Generation EU neixen del pla de reconstrucció econòmica post-covid pactat pels països membres de la Unió Europea i suposarà la mobilització, al llarg del propers tres anys, d’un gran volum de recursos econòmics. Aquests fons es presenten com una gran oportunitat per als estats membres per avançar cap a models territorials més resilients davant les crisis, així com també més sostenibles tant a nivell social com econòmic i  mediambiental. Aquests fons es presenten com una gran oportunitat per avançar en la transició ecològica i digital de la matriu productiva dels diferents estats membres. 

La Comissió Europea destaca com a principis a observar per als diferents projectes: que les reformes i inversions s’adeqüin a les recomanacions específiques del Semestre Europeu, que contribueixin a les transicions verda i/o digital i que contribueixin a enfortir un creixement sostenible, la creació de llocs de treball i la mitigació de l’impacte social i econòmic de la crisi.

Pages