L’AMB aprova una moció presentada per Decidim Ripollet que insta l’Estat a fer una auditoria sobre l’origen del deute elèctric i el cost real de la producció - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

L’AMB aprova una moció presentada per Decidim Ripollet que insta l’Estat a fer una auditoria sobre l’origen del deute elèctric i el cost real de la producció

El Consell Metropolità ha donat llum verda aquest migdia una moció presentada per Decidim Ripollet, Guanyem Badalona i Compromís i Acord per Torrelles que insta l’Estat i la Generalitat a prendre un seguit de mesures per tal que no es tornin a produir més talls de llum als municipis de l’entorn de Barcelona i per lluitar contra la pobresa energètica.

Per una banda, el Consell Metropolità insta al Govern de l’Estat a realitzar una auditoria sobre l’origen del deute elèctric i el cost real de la producció elèctrica. A més, s’insta l’executiu central a realitzar els canvis legislatius i normatius necessaris en relació amb el funcionament del mercat elèctric per acabar amb la sobre-retribució i per facilitar els processos de recuperación pública de la xarxa.

La moció impulsada per Decidim Ripollet també insta al Govern de la Generalitat a requerir a les distribuidores a efectuar una auditoria de l’estat de les xarxes de distribució per detectar les millores necessàries, així com iniciar els procediments sancionadors oportuns quan es detectin incompliments per part de les companyies elèctriques. El text aprovat per l’AMB també demana al govern català que insti les elèctriques a que duguin a terme el pla d’inversions, així com a complir el programa d’inspeccions periòdiques. La moció, igualment, reclama a la Generalitat la creació d’una taula estable amb l’AMB i representants d’entitats ciutadanes per fer seguiment de l’acompliment de la legislación del sector elèctric i fer propostes per la seva modificació en aquest àmbit si s’escau.

El text aprovat aquest migdia també acorda posar a disposición dels ajuntaments metropolitans l’assessorament tècnic i jurídic de l’AMB per si decideixen emprendre accions legals contra les companyies elèctriques pels talls de llum, com han anunciat els consistoris de Cerdanyola i Ripollet recentment, per exemple.

La moció dels tres partits d’esquerra a l’oposició de l’AMB ha comptat amb els vots favorables del PSC, comuns, ERC i Junts, mentre que PP, Ciutadans i Barcelona pel Canvi han optat per l’abstenció. Des de Decidim Ripollet s’han mostrat per l’aprovació del text, recordant que els tres grups que l’han impulsat “continuarem al costat del veïnat, denunciant els talls de llum continuats als nostres barris, l’augment de preus i l’espoli de les empreses elèctriques amb beneficis milionaris”, així com “la deixadesa i indefensió per part de les administracions”. 

Pages