Cerdanyola rendirà homenatge a Joan Margarit portant els seus versos al carrer - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola rendirà homenatge a Joan Margarit portant els seus versos al carrer

L’Ajuntament de Cerdanyola ha donat a conèixer el programa obert a la ciutadania per commemorar el Dia Internacional de la Poesia, que es celebra el 21 de març. L’acció principal és l’homenatge a Joan Margarit, desaparegut recentment, amb una intervención poética als elements arquitectònics del carrer de Sant Martí. A més, el Cafè amb Lletres del mes de març es dedicarà a Juana Dolores Romero Casanova, una de les veus més interessants i trencadores de la poesia contemporània.

 

Homenatge a Joan Margarit

El 16 de febrer d’enguany ens va deixar en Joan Margarit. Arquitecte i poeta, ens ha llegat una obra destacada de referència. Amb una trentena de llibres de poesia i d’altres volums de caràcter memorialístic i de reflexió al voltant de la poesia. Una obra que el va dur a participar en el programa Cafè amb lletres, que organitza el Pla Director de Lectura de Cerdanyola, en dues ocasions.

Ara, l’Ajuntament de Cerdanyola l’homenatjarà portant els seus versos al carrer, unint arquitectura i poesia, les dues grans branques de la vida de Joan Margarit. Ho farà amb l’acció ‘Asseu-te amb la poesia. Homenatge al poeta i arquitecte Joan Margarit  (1938-2021)’, que es durà a terme del 19 de març al 26 d'abril. Consistirà a folrar els bancs de granit del carrer de Sant Martí amb una selecció dels poemes del poeta de Sanaüja.

La instal·lació busca unir l’element arquitectònic amb la creativitat del poeta, interpel·lant la ciutadania tot cercant la seva interacció.


Cafè amb lletres poètic

Per la seva banda, l’escriptora i actriu Juana Dolores Romero Casanova protagonitzarà el Cafè amb lletres mensual, que es durà a terme el 18 de març a les 19 h a través del perfil municipal d’Instagram de l’Ajuntament de Cerdanyola. A Internet l’escriptora i actriu conversarà amb Esteve Plantada sobre el seu poemari ‘Bijuteria’, guardonat amb el 56è Premi Amadeu Oller 2020, instituït per la Parròquia de Sant Medir a la memòria de mossèn Amadeu Oller. La sessió estarà oberta a tothom i recollirà les preguntes que vulguin fer els internàutes afeccionats a la poesia.

El Dia Mundial de la Poesia és una celebració que es realitza cada 21 de març anualment des de l'any 1999, quan la Conferència General de la UNESCO el va proclamar. Per celebrar-lo en l’edició d’enguany, amb motiu del centenari del naixement de la poeta Felícia Fuster, s’ha triat com a protagonista el seu poema ‘No em despulleu’.

Pages