L’Ajuntament de Cerdanyola aposta per peatonalitzar i eliminar barreres arquitectòniques a la segona fase del projecte de reurbanització del barri de Les Fontetes - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

L’Ajuntament de Cerdanyola aposta per peatonalitzar i eliminar barreres arquitectòniques a la segona fase del projecte de reurbanització del barri de Les Fontetes

L’Ajuntament de Cerdanyola va presentar ahir públicament la segona fase de l’avantprojecte de reurbanització del barri de Les Fontetes, que afectarà a la ronda del Guinardó i a la plaça del Doctor Moragas, donant continuïtat a les actuacions ja finalitzades a la plaça i el passatge Goya. El consistori obre ara un periode per tal que les persones que vulguin facin les seves aportacions al projecte.

L’actuació es va donar a conèixer en una sessió informativa a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Cerdanyola, en què van participar l’alcalde de la ciutat, Carlos Cordón; la regidora de Planificació Urbanística, Activitats i Obres Públiques, Eulàlia Mimó; i l’arquitecte responsable de la redacció del projecte executiu, Robert Aparicio, que va ser l’encarregat de donar els detalls de l’actuació que es vol dur a terme a la ronda del Guinardó i a la plaça del Doctor Moragas. 

Aparicio va recordar que la reurbanització completa del barri se centra en dos eixos principals, un que creua el barri en vertical connectant al sud amb el passeig del Riu i al nord amb el parc del Turonet i un eix horitzontal des de l’avinguda de la Primavera fins a la via del tren, a la part est del barri. La primera fase es va centrar a la plaça i passatge de Goya donant prioritat a l’eix horitzontal i la segona fase serà a la ronda de Guinardó, cor de l’eix vertical, i plaça Doctor Morgas, lloc privilegiat, amb un gran potencial i que serà el nexe d’unió dels dos eixos que es volen convertir en cívics i comercials.

La principal característica de la reurbanització de la ronda del Guinardó i plaça del Doctor Moragas és la de peatonalitzar i eliminar les barreres arquitectòniques actuals. La ronda del Guinardó, des del carrer de la Pineda i fins a la plaça del Doctor Moragas serà un carrer de secció única, les voreres i la calçada estaran a la mateixa alçada. L’eliminació dels esglaons actuals faran que el carrer sigui un espai accessible i permetrà un ús cívic i comercial dels locals de la planta baixa dels edificis.

L’actuació a la plaça del Doctor Moragas es vol consolidar com un espai verd del barri convertint-la en un espai també cívic-comercial d’organització interna, millorant la seva connectivitat perimetral. Per aconseguir-ho es planteja una plataforma única a cota de l’edificació que ha de permetre l’ús cívic dels locals de planta baixa, a l’hora que es planteja l’eliminació de les jardineres perimetrals. La nova secció permetrà l’augment de paviment drenant, la disposició de nous arbrats, mobiliari i reserves destinades a l’ús comercial de l’espai públic.

Al torn de paraules, la principal preocupació de les persones que van participar va ser la de l’aparcament. Robert Aparicio va recordar que “la primera voluntat del projecte és recuperar el carrer per als vianants”. D’altra banda, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va explicar que “l’Ajuntament té un projecte avançat per recuperar l’antic moll de càrrega del Mercat de Les Fontetes com a aparcament i s’està estudiant la possibilitat d’aprofitar també el descampat de carrer Ramon Casas”. Respecte a les places actuals reservades a persones amb mobilitat reduïda, l’Ajuntament assegura que es mantindran.

Després de la presentació de l’avantprojecte, el consistori ha explicat que, durant els propers 15 dies, estarà habilitat el mail reurbanitzaciofontetes@cerdanyola.cat esta per poder enviar les propostes i/o suggeriments que s’estudiaran i es tindran en compte en la mesura que sigui possible a l’hora de redactar el projecte executiu de l’actuació.

Pages