El nou servei es va presentar públicament ahir, en un acte que va comptar amb la presència de l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón; el regidor de Cultura, Óscar Pons; i el director de l’Agència Catalana del Patrimoni, Josep Manuel Rueda. Els continguts de la nova audioguia permeten descobrir d’una manera més amena, el contingut de l’exposició permanent, que fa un recorregut pel patrimoni modernista i noucentista de Cerdanyola, posant l’accent en artistes com Ismael Smith, Josep de Togores, Carles Buïgas, Eduard Ma Balcells o Josep Llimona, així com en el conjunt de vitralls.
Els primers en provar-les han estat uns grups d’estudiants de francès de l’Institut Forat del Vent i de l’Institut Banús, que han recorregut el museu tot escoltant audioguies en francès, alhora que intentaven trobar els vincles que estableix la col·lecció del MAC amb França.
Aquestes audioguies són un exemple de com el MAC segueix fent passos per aconseguir una accessibilitat universal, ja que ofereix els continguts del museu d’una manera clara i amena, alhora que també esdevé un nou recurs del museu en línia, un dels objectius que té el MAC, sobretot arran de la situació provocada per la Covid-19.
Els usuaris poden escoltar l’audioguia amb les tauletes que s’ofereixen al taulell de recepció del MAC o bé en el seu propi telèfon mòbil, descarregant-se l’app o visitant el web VisitMuseum.
Audiguies Visitmuseum
El projecte compta amb una web i una app amb informacions en català, castellà, anglès i francès (així com occità i hebreu en alguns casos) de 254 equipaments patrimonials, dels quals 111 són museus registrats i 143 seus o extensions de museus registrats.
Tot aquest món museístic disponible en línia suma un total de 1.862 objectes accessibles amb imatges, informació de text i, en alguns casos, també amb arxius d’àudio i vídeos explicatius en Llengua de Signes Catalana i amb subtítols en català, un element per l’accessibilitat que s’anirà incorporant a cada cop més museus.