L’Ajuntament de Cerdanyola destinarà 140.000 euros al finançament de 9 projectes de cooperació internacional, la majoria a l’Àfrica - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

L’Ajuntament de Cerdanyola destinarà 140.000 euros al finançament de 9 projectes de cooperació internacional, la majoria a l’Àfrica

La Junta de Govern Local de Cerdanyola, a proposta de la regidoria d’Immigració i Cooperació al Desenvolupament, ha aprovat la resolució de la convocatòria de projectes de cooperació internacional al desenvolupament corresponent a l’exercici 2021. L’Ajuntament destinarà 140.000 euros al finançament de les 9 iniciatives que s’han presentat i que han rebut llum verda, tant del consistori com del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Tots els projectes s’hauran d’enllestir abans del 31 de desembre de 2022.

La finalitat d’aquesta convocatòria anual és regular el finançament de projectes de solidaritat internacional i cooperació al desenvolupament presentats i executats per associacions i entitats de Cerdanyola. La convocatòria està oberta a les entitats inscrites al registre d’entitats de l'Ajuntament que estiguin acreditades a la Secció IV de Solidaritat i Cooperació del Consell de Promoció Social i de la Salut, el que constitueix una aposta per la cooperació internacional.


Àfrica, predominant

La majoria dels nou projectes que rebran ajuda enguany des de Cerdanyola, fins a sis, es desenvoluparan a l’Àfrica, dos a Llatinoamèrica i un a l’Índia.

El primer dels projectes que es realitzaran a l’Àfrica és el de la millora de la qualitat de vida de la població interna desplaçada, a Burkina Faso, a càrrec de l’Associació Coordinadora d’Ajuda Unida (ACAU). L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure el desenvolupament de la població desplaçada interna per a la millora de la seva qualitat mitjançant construcció d’habitatges unifamiliars, l’ajuda alimentaria d’urgència i el desenvolupament local i apoderament de les dones.

Un altra actuació subvencionada serà la de l’Associació per al Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica (ADIA) per a un projecte de nutrició suplementària per a menors de 5 anys a la zona de Tigré. El projecte contribueix a satisfer les necessitats bàsiques mitjançant dos eixos d’intervenció: un programa que ofereix un suplement nutricional i atenció mèdica a nens i nenes menors de 5 anys que pateixen desnutrició moderada (400 nenes i nens per trimestre) i un programa de capacitació de les mares caps de família que porten els seus fills o filles al programa de nutrició. 

Encara a l’Àfrica, l’Ajuntament de Cerdanyola subvencionarà un projecte de Creu Roja a Moçambic que vol contribuir a la reducció de la violència de gènere mitjançant accions que promoguin la igualtat i l’apoderament socieconòmic de 30 dones de tres barris en el districte de Kamavota, a la ciutat de Maputo.

L’Ajuntament de Cerdanyola també ha donat llum verda al finançament d’un projecte de l’Institut de les Desigualtats al Senegal, anomenat ‘Governança migratoria i Drets Humans i retorn de les dones senegaleses’. L’objectiu de l’actuació és promoure la integració socioprofessional de les dones migrades retornades. D’una banda es faran accions de sensibilització a la població (teatre fòrum) envers la discriminació de les dones retornades i d’altra, se les capacitarà en Drets de les Dones i en el desenvolupament d'activitats de generació d'ingressos.

El cinquè projecte a l’Àfrica subvencionat des de Cerdanyola és el de la Fundació Roser de Maig, que vol millorar la qualitat educativa dels infants i el joven de la zona de Beni Sui, a Egipte. Es tracta d’una iniciativa que dona continuïtat al projecte finançat en la convocatòria 2020 i s’adreça als joves d’aquesta zona de la regió d’Abo Korbass amb vulnerabilitats social, perpetuades per un sistema desigual amb la ciutadania.

El darrer projecte subvencionat a l’Àfrica és un de Mans Unides, destinat a la millora de l’educació primària, la nutrició i la higiene de les nenes i els nens de les zones rurals de Lugazi.

En el cas de Llatinoamèrica, l’Ajuntament de Cerdanyola finançarà una iniciativa a Guatemala d’Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes. L’objectiu del projecte és apoderar els pobles indígenes, en particular les autoritats indígenes i les persones defensores, sobre els seus drets i sistemes propis per donar continuïtat als processos de defensa de drets i legitimar la transformació social, l'aplicació de justícia i l'exercici efectiu de Drets.

El consistori també donarà suport econòmic a una actuació a Colòmbia de la Fundació Privada Pau i Solidaritat. L’objectiu del projecte és enfortir el poder social organitzat de les persones treballadores de les Empreses Transnacionals i les seves capacitats tècniques, d’anàlisi, d’incidència per la transformació del model econòmic al país, que genera condicions de desigualtat, injustícia social i iniquitat.

Per últim, l’Ajuntament de Cerdanyola finançarà una iniciativa de la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia. El projecte preveu la construcció de 30 habitatges dignes per a dones, amb sanejament bàsic adequat de la comunitat rural de Chinaganipalli, a la regió de Kadirir. Actualment, aquestes dones i les seves famílies viuen en cabanes, barraques o habitatges deteriorats, poc saludables i insegurs, sense cap accés al sanejament i que perpetuen la seva situació de vulnerabilitat i exclusió, especialment a les dones.

Pages