ERC qüestiona la legalitat de la zona taronja a Cerdanyola - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

ERC qüestiona la legalitat de la zona taronja a Cerdanyola

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Cerdayola torna a la càrrega contra la implantació de la zona taronja a la ciutat, posada en marxa a principis de setembre. Els republicans, molt crítics amb la gestió del govern socialista d’aquest tema, denuncien que “la precipitació” en el nou establiment del sistema de rotació d’aparcaments de vehicles podria deixar sense empara legal les multes.

A finals d’agost d'enguany, tot justs abans de la seva entrada en funcionament, ERC ja va criticar “la manca d’informació i de comunicación” de l’executiu de Carlos Cordón en relació a la zona taronja. Ara, un cop avaluada la informació disponible, la formació indepentista considera que, fins que no es modifiqui l’ordenança municipal de circulació de vehicles i no s’aprovi un nou reglament de l’estacionament dels vehicles en les vies públiques amb control horari, existeix un buit legal que impediria obligar als conductors fer servir l’app de la zona taronja.

Des dels republicans es recorda que la normativa actual no regula les zones d’estacionament controlat per la zona taronja, ni estableix cap obligació als que estacionin en aquestes zones, perquè totes les normes vigents només regulen l’antic sistema d’aparcament rotatori de pagament -conegut com la zona blava- que actualment ha desaparegut, al treure l’Ajuntament els parquímetres i despintar la senyalització horitzontal blava.

A criteri d'ERC, això influiria també en la impossibilitat de sancionar, fins i tot d’avisar de possible infracció, a aquells vehicles que aparquin en la zona taronja sense tiquet d’estacionament perquè “no hi ha cap norma que obligui a obtenir un comprovant digital, ni encara menys estableixi quina és la sanció per no tenir-lo”. Per tot plegat, els republicans han instat de forma  urgent al govern del PSC a “informar convenientment la població de quines són les seves obligacions, així com a dur al ple municipal per la seva aprovació la normativa municipal oportuna per legalitzar la zona taronja”.

ERC, per últim, ha insistit en què la zona taronja no és gratuïta, “com s’afirma per part del govern municipal”. Segons el partit republicà, el nou servei tindrà un cost anual aproximat d’uns 500.000 euros, “sufragat a càrrec dels impostos municipals que paguen veïns i veïnes de la ciutat i no altres usuaris del servei de fora” de Cerdanyola.

Pages