Cerdanyola convoca el Consell Plenari del Pla Estratègic que marcarà el full de ruta de la ciutat els propers 10 anys - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola convoca el Consell Plenari del Pla Estratègic que marcarà el full de ruta de la ciutat els propers 10 anys

L’Ajuntament de Cerdanyola ha anunciat avui que el dimecres 27 d’octubre, a les 18 hores, tindrà lloc el Consell Plenari del Pla Estratègic de la ciutat (PEC), on s’explicaran les principals línies d’actuació del Pla, el treball realitzat i la següent fase d’implementació. L’acte, que es podrà seguir en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament, oferirà la possibilitat d’enviar preguntes i comentaris als ponents.

El Consell Plenari del PEC, que serà presidit per l’alcalde de Cerdanyola, Carles Cordón, comptarà amb la participació dels i les representants dels grups polítics municipals; dels i les membres de les comissions de treball del Pla; de la Vicerectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Carme Miralles; i del Cap de l’Àrea de Governança de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de l’AMB, Marc Martí.

L’elaboració del Pla Estratègic de Cerdanyola 2030 s’emmarca dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i és el full de ruta pel desenvolupament de la ciutat per als propers 10 anys. Després de la fase de diagnosi, la fase de participació del Pla per a la redacció del Pla ha estat realitzada a partir de les aportacions de representants de la ciutadania, associacions, entitats, empreses, institucions,... recollides als tallers participatius de les Comissions de Treball. Posteriorment, el Pla ha passat per una fase de contrast amb els serveis municipals i amb la Comissió Política, on els grups municipals han consensuat el contingut del Pla. El conjunt del procés ha estat impulsat des de l’Àrea d’Alcaldia i la Secció de Planificació Estratègica amb la regidoria de Bon Govern i Qualitat Democràtica de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i han comptat amb l’assessorament tècnic de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB).

El PEC assenyala els importants reptes als que ha de fer front la ciutat en els propers anys, com ara millorar la cohesió territorial i urbana de tot l’àmbit municipal; preparar la ciutat per a l’envelliment de la seva població; fer-la més atractiva i accessible pel jovent; modernitzar l’administració municipal fent-la més àgil i participativa; desplegar polítiques de sostenibilitat ambiental per impulsar la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic; millorar els equipaments culturals i esportius de la ciutat; o treballar per convertir Cerdanyola del Vallès en un dels principals pols científic, tecnològic i de coneixement de Catalunya. Un total de 7 grans reptes que es concreten amb 28 objectius estratègics i 53 línies d’actuació que seran desenvolupats a la fase, d’implementació del Pla, que començarà a partir de la seva aprovació al Ple municipal.

Pages