Cerdanyola inaugura la nova aula didáctica del Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola inaugura la nova aula didáctica del Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver

El Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver va inaugurar dissabte passat l’Espai Feixa Baixa, la seva nova aula didáctica. El nou equipament polivalent, que s’ha estrenat coincidint amb la celebració del XXI Cap de Setmana Ibèric, permetrà que l’important treball divulgatiu del complex ibèric es pugui fer en bones condicions.

El nou espai es va inaugurar en un acte que va comptar amb la presència de l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón; el regidor de Cultura, Oscar Pons; i el director del Museu d'Història de Cerdanyola -Ca n'Oliver, Joan Francès. L’Espai de la Feixa Baixa permetrà que les activitats per infants i famílies es puguin dur a terme amb bones condicions i comoditat. L’equipament ha tingut una gestació llarga, iniciada el 2005, que ha culminat amb èxit. Per Joan Francès, s’ha recollit el sembrat de fa molts anys. “Cal seguir sembrant perquè nous projectes siguin una realitat ben aviat”, va defensar el director de Ca n’Oliver.

El nom de l’equipament salvaguarda una certa organització del terreny que ja gairebé ha desaparegut. Ara es conservarà a la toponímia. I serà el nom d’un espai on es volen recuperar les visites de les escoles de la ciutat i arreu – desenes de milers d’infants en 10 anys d’història -, els Casals d’Estiu, activitats familiars i més propostes pensant en els infants, que són "els nostres còmplices" i que ajuden a “donar futur al passat”. 

La nova construcció és un edifici aïllat de forma rectangular i una sola planta d’alçada, amb orientació principal al sud sud-est i amb accés directe des del carrer Montflorit. L’edificació se situa sobre una esplanada existent al vessant del turó. S’ha preparat un nou camí de connexió amb les restes arqueològiques i el museu.  Al davant de la façana principal hi ha una pèrgola de forma rectangular sobre una zona pavimentada per a realitzar activitats a l’exterior.

L’edifici on se situa l’aula didàctica disposa d’un accés principal directe travessant la pèrgola i la façana principal, composta amb grans obertures envidrades i enretirades del pla de façana per crear una lògia que protegeix de l'assolellament. Les solucions constructives, estètiques, de proporcions, d’instal·lacions i d’acabats de l’Aula Didàctica es plantegen en harmonia amb les edificacions existents a la zona arqueològica, d’acord amb l’esperit del Pla Especial i les directrius de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Pages