El nucli local d’UCFR va ser activat a Cerdanyola i Ripollet al maig d’enguany per fer front a la difusió d’idees racistes, feixistes, xenòfobes o lgtbifobes i per posar en valor i promoure la convivència pacífica de tota mena de persones. Dins d’aquesta mirada de coexistència i respecte, ha volgut manifestar la seva preocupació per l’augment dels delictes d’odi envers el col·lectiu LGTBI+.
A la moció es fa palès que, des del 2014, any en què el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, l’Observatori contra la homofòbia ha registrat 627 incidències. Aquesta situació va en augment: així, recorda l’assassinat del Samuel Luiz a Vigo o les agressions recents a Reus, Barcelona, Berga, Montcada, Badalona i la UAB. UCFR Cerdanyola- Ripollet apunta que una de les càuses d’aquests atacs és l’augment de l’extrema dreta i la normalització dels seus discursos d’odi.
A banda de la condemna d’aquestes agressions LGTBIfòbiques (i de qualsevol agressió), UCFR Cerdanyola- Ripollet insta al govern municipal a crear un protocol d’assessorament i denúncia que inclogui una xarxa de punts segurs per al col·lectiu LGTBI i a donar suport a les entitats que lluiten contra la LGTBIfòbia i a favor del respecte i la igualtat a Cerdanyola, incloent a aquestes entitats en el confeccionament d’aquest protocol. Tammateix, entre d’altres coses, demana a l’ Ajuntament de Cerdanyola que es comprometi a desplegar i fer complir la llei 11/2014 i insta els grups municipals amb representació al Congrés dels Diputats i al Senat a permetre els tràmits parlamentaris posats en marxa després de l’aprovació de la proposició de l’anomenada “Ley de Igualdad LGTBI” del 19 de febrer de 2017.