Cerdanyola mostra el seu rebuig a les agressions als col·lectius LGTBI - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola mostra el seu rebuig a les agressions als col·lectius LGTBI

El Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola va aprovar dijous passat, durant la sessió ordinària del mes de setembre, una moció en contra de les agressions als col·lectius LGTBI+. El text, presentat inicialment per ERC, ECP i Guanyem en representació de la Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) Cerdanyola, va ser consensuada per la Junta de Portaveus de tots els grups municipals. La UCFR ha explicat que properament presentarà la mateixa moció al Ple de l’Ajuntament de Ripollet.

El nucli local d’UCFR va ser activat a Cerdanyola i Ripollet al maig d’enguany per fer front a la difusió d’idees racistes, feixistes, xenòfobes o lgtbifobes i per posar en valor i promoure la convivència pacífica de tota mena de persones. Dins d’aquesta mirada de coexistència i respecte, ha volgut manifestar la seva preocupació per l’augment dels delictes d’odi envers el col·lectiu LGTBI+.

A la moció es fa palès que, des del 2014, any en què el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, l’Observatori contra la homofòbia ha registrat 627 incidències. Aquesta situació va en augment: així, recorda l’assassinat del Samuel Luiz a Vigo o les agressions recents a Reus, Barcelona, Berga, Montcada, Badalona i la UAB. UCFR Cerdanyola- Ripollet apunta que una de les càuses d’aquests atacs és l’augment de l’extrema dreta i la normalització dels seus discursos d’odi. 

A banda de la condemna d’aquestes agressions LGTBIfòbiques (i de qualsevol agressió), UCFR Cerdanyola- Ripollet insta al govern municipal a crear un protocol d’assessorament i denúncia que inclogui una xarxa de punts segurs per al col·lectiu LGTBI i a donar suport a les entitats que lluiten contra la LGTBIfòbia i a favor del respecte i la igualtat a Cerdanyola, incloent a aquestes entitats en el confeccionament d’aquest protocol. Tammateix, entre d’altres coses, demana a l’ Ajuntament de Cerdanyola que es comprometi a desplegar i fer complir la llei 11/2014 i insta els grups municipals amb representació al Congrés dels Diputats i al Senat a permetre els tràmits parlamentaris posats en marxa després de l’aprovació de la proposició de l’anomenada “Ley de Igualdad LGTBI” del 19 de febrer de 2017.

Pages