En marxa a Cerdanyola les obres de recreixement del mur del riu Sec a l’alçada de Les Fontetes per evitar possibles inundacions - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

En marxa a Cerdanyola les obres de recreixement del mur del riu Sec a l’alçada de Les Fontetes per evitar possibles inundacions

Les obres de recreixement del mur del Riu Sec a l’alçada del pla de les Alzines al barri de Les Fontetes ja han començat a Cerdanyola. La finalitzat dels treballs es fer més alt el mur actual del riu que passarà a tenir una alçada variable de fins a un metre i que anirà ancorat al mur existent de la banda del carrer dels Reis. 

D’aquesta manera, s’evitarà una possible inundació d’aquesta zona de Cerdanyola. De fet, segons un estudi d’inundabilitat, el barri de Les Fontetes que es troba al marge dret del riu és inundable per períodes de retorn de 100 i 500 anys. La zona d’actuació és troba en el tram de mur d’uns 300 metres entre l’avinguda de la Primavera i el pont Adif.

A més d’evitar possibles inundacions en cas de pluges torrencials, el recreixement del mur del riu servirà de protecció de seguretat per als vianants, ja que també actuarà com a barana. En alguns punts del mur, aquesta es suplementarà amb un passamà per assolir una mínima protecció de 110 centímetres.

La construcció es farà sobre el mur existent fent forats en ell i omplint-los de morter d’epoxi per instal·lar les armadures d’espera que serviran d’ancoratge del nou mur.

Els treballs també inclouen l’aixecament de la passarel·la per a vianants existent i que actualment és un obstacle per a l’aigua. Es preveu suplementar 60 centímetres amb estructura d’acer en bigues formades per peces compostes de perfils laminats.

Les obres han estat subvencionades en un 70% de l’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA) mitjançant la convocatòria adreçada als municipis inclosos a l’àmbit territorial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a l’execució d’actuacions de protecció davant avingudes que beneficiïn una zona urbana.

Pages