Tanquem els CIE oferirà una xerrada a Cerdanyola per fer visible “la punta de llança d’una política migratòria violenta i racista” - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Tanquem els CIE oferirà una xerrada a Cerdanyola per fer visible “la punta de llança d’una política migratòria violenta i racista”

La Sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola acollirà el proper 5 de novembre, a partir de les 18 hores, la xerrada ‘Els CIES. El racisme institucional ocult’, a càrrec de l’entitat Tanquem els CIE. Aquest col·lectiu treballa pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers, la fi de les deportacions forçades i l’abolició de la llei d’Estrangeria, que consideren una mostra d’un sistema jurídic racista i patriarcal.

L’entitat considera els CIE com “la punta de llança d’una política migratòria violenta i racista”, que discrimina les persones pel seu origen i que “s’expressa també en les batudes per perfil ètnic, les deportacions forçades i nombroses mesures de violència institucional i racisme quotidià que omplen la vida de les persones migrants de fronteres que són invisibles per a la ciutadania autòctona”.

Tanquem els CIE va néixer arran de la mort d’Idrissa Diallo la nit de reis de 2012 mentre estava internat al CIE de la Zona Franca, tot i que el col·lectiu destaca que aquest tipus d’espais ja funcionaven abans al soterrani de la comissaria de la Verneda, que “ja complia les funcions de CIE i ja hi havia col·lectius i persones que denunciaven la seva existència”. Amb xerrades com la prevista a Cerdanyola, el col·lectiu vol visibilitzar els CIE i tot l’entramat del sistema de fronteres, un tema envoltat d’una “gran opacitat”.

L’acte a la Biblioteca Central de Cerdanyola està organitzat pel nucli local d’UCFR (Unitat contra el Feixisme i el Racisme), que va ser activat a Cerdanyola i Ripollet el mes de maig d’enguany per fer front a la difusió d’idees racistes, feixistes, xenòfobes o lgtbifobes i per posar en valor i promoure la convivència pacífica de tota mena de persones.

Pages