El text que defensaran els dos grups a l’oposició destaca que la Policia Local és el cos de seguretat més proper a la ciutadania i que, com a tal, “contribueix de manera fonamental no només al manteniment de la seguretat i els drets i llibertats públiques, sinó també a la percepció de seguretat que té la població”.
En aquest sentit, ERC i Cs destaquen “el déficit” de la plantilla actual del cos municipal, un fet que redueix “de forma alarmant” les possibilitats de donar resposta al context actual, marcat per “un augment de les infraccions penals, dels actes incívics, dels macrobotellots i de tota la normativa derivada de la pandèmia de la Covid-19 des de març de 2020”.
La moció remarca que la ràtio de policia per població determina la necessitat que Cerdanyola hagi de comptar amb 80 policies en actiu, tenint en compte que no tots els agents patrullen els carrers per les funcions assignades i necessàries pel funcionament del cos. En aquest sentit, ERC i Cs destaquen que enguany dos agents més s’han jubilat i altres 6 han canviat de municipi per millorar les seves condicions laborals i econòmiques. Tot plegat, fa que hores d’ara hi hagin 47 agents al cos, quan fa una dècada aquesta xifra arribava als 70. “Actualment es compta amb 7 agents de mitjana per torn incloent nits i caps de setmana, el que deriva en un alarmant augment de la perillositat pels agents en el desenvolupament de les seves funcions”, destaca el text que ERC i Cs presentaran dijous al Ple .
Per capgirar aquesta situació, els regidors republicans i els del partit taronja demanaran al plenari el seu suport per instar el govern municipal a convocar urgentment les places ofertades de l’any 2021 i que els nous agents s’incorporin a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya al gener de 2022.
ERC i Cs també defensaran que el govern del PSC restableixi de forma immediata el plus festiu aprovat per Ple l’any 2014, així com el pagament dels endarreriments que corresponguin. En la mateixa línia, els dos grups defensen que l’executiu de Carlos Cordón aprovi la regularització dels complements de destinació i específic de Policia Local a la Relació de Llocs de Treball per afavorir la competitivitat econòmica amb la resta d’administracions locals i que Cerdanyola deixi de ser de manera definitiva una administració ‘pont’ per a les persones que accedeixen per primera vegada a l’administració pública. Es tracta, segons ERC i Cs, que Cerdanyola deixi “de ser un municipi de pas i convertir-nos en un municipi de destí per a policies i noves incorporacions”.
La moció, per últim, reclama que es desenvolupi un Pla Director del cos de la Policia Local, consensuat per totes els grups municipals, on s'estudiïn les futures necessitats de la plantilla a mig i llarg termini.