Dues empreses de Cerdanyola i Ripollet participen a la reunió entre les principals companyies de fabricació d’automoció del Vallès Occidental i el Consell Comarcal per compartir les necessitats i reptes del sector - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Dues empreses de Cerdanyola i Ripollet participen a la reunió entre les principals companyies de fabricació d’automoció del Vallès Occidental i el Consell Comarcal per compartir les necessitats i reptes del sector

Les principals empreses de fabricació d’automoció del Vallès Occidental del sector de fabricació d’automoció es van reunir la setmana amb el Consell Comarcal i representants municipals per conèixer de prop el Pla d’acció de suport a la reconversió del sector de fabricació d’automoció. La trobada va servir per presentar el Pla al sector i que els representants de les empreses poguessin aportar la seva expertesa i detectar necessitats d’actuació. Els objectius van ser compartir els principals reptes i necessitats del teixit empresarial de la comarca, identificar possibles col·laboracions pel desenvolupament del pla i generar un primer espai de cooperació empresarial.

La trobada es va celebrar al Centre empresarial Nodus Barberà i va estar presidida per l’alcalde de Barberà i conseller de Desenvolupament Econòmic Local, Xavier Garcés, que va està acompanyat per l’alcalde de Polinyà, Javier Silva, i la tintent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Núria Marín. El conseller va exposar “la importància de la indústria al territori, la tasca de concertació públic i privada que es ve desenvolupant en el marc del Pacte per la Reindustrialització i el repte de donar suport especialitzat en el sectors industrials en transformació i canvi, com el de l’automoció”.

Les empreses van donar a conèixer els principals reptes amb els quals s’enfrontaven actualment i que es poden sintetitzar en quatre: la necessitat de digitalitzar la producción; la situació actual d’alta i creixent inflació i elevats costos de subministraments i matèries primeres; la diversificació de la producció per adaptar-se a la noves necessitats; i la necessitat de dedicar recursos a la innovació com a  part fonamental del creixement.

Pel que fa a les necessitats que té el sector de la fabricació de l’automoció, també es van identificar quatre grans necessitats comunes: explorar sinergies entre empreses i el territori, introduir l’eficiència energètica en la producció, millorar l’accés a les línies de finançament i subvencions i reforçar l’oferta formativa pels treballadors/es i idear una fórmula pel manteniment d’aquesta.

Les setze empreses participants principalment es dediquen a la fabricació de peces i components de plàstic i metàl·liques de l’automoció i suposen una facturació conjunta de prop de 1.000 mil milions d’euros i d’unes 2.650 persones treballadores. Entre les companyies que van prendre part a la reunió hi havia Alpha Automotive, empresa ubicada al carrer Indústria de Ripollet, i Fragola Iberia, negoci amb seu al Parc Tecnològic del Vallès (PTV), a Cerdanyola.


250.000 euros fins a finals de 2022

La trobada de la setmana passada arriba després que el Grup Impulsor del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental aprovés el passat 1 d’octubre el Pla d’acció de suport a la reconversió del sector de fabricació d’automoció amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar els efectes negatius de la crisi del sector sobre l’ocupació i la producció i a la reconversió del teixit productiu de la nostra comarca.

El Consell Comarcal va rebre per part de la Diputació de Barcelona una dotació de 250.000 euros per a executar el Pla fins a 31 de desembre de 2022, amb un seguit d’actuacions enfocades a potenciar projectes d’innovació, suport a la reconversió de les PIMEs, a l’atracció d’inversions o a la formació competencial per reptes, entre d’altres. La trobada va servir per recollir les principals necessitats i demandes per tal de vincular-les amb el desplegament de les actuacions proposades.

Pages