Cerdanyola tornarà a viure enguany el Camí de Justícia per rememorar la nit de Nadal de 1350 després del parèntesi per la pandèmia de l’any passat - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola tornarà a viure enguany el Camí de Justícia per rememorar la nit de Nadal de 1350 després del parèntesi per la pandèmia de l’any passat

Amb la millora general de la incidència de la pandèmia, enguany tornarà el Camí de Justícia, una activitat que agermana Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès a redòs d’un fet històric luctuós. Les inscripcions es podran fer entre l’11 i el 19 de desembre -de dilluns a diumenge de 10’30 a 14’30 hores i també els dijous, divendres i dissabte de 16’30 a 19’30 hores- trucant al Museu de Ca n'Oliver al 935 80 45 00 . El dia 21, a les 12 hores, es farà un sorteig públic a l’Ateneu entre les persones inscrites per assignar les 45 places disponibles d’una activitat que l'any passat es va suspendre per evitar els contagis de la Covid-19.

La nit del dimecres 22 de desembre, el Museu d’Història de Cerdanyola i el Museu-Monestir de Sant Cugat proposen novament rememorar uns fets que van succeir la nit de Nadal de 1350 amb una activitat nocturna que recordarà com un noble de Cerdanyola del Vallès, Berenguer de Saltells, i altres personatge destacats de la comarca van assassinar a l’Abat Biure del Monestir de Sant Cugat en plena missa del gall. La commemoració es farà fent, per XVII edició, el camí a peu entre Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès.
La marxa nocturna sortirà del Museu de Ca n'Ortadó de Cerdanyola i arribarà al Monestir de Sant Cugat, on les persones participants gaudiran d’un petit sopar medieval i de la representació de l’obra de teatre Pedra i sang, que escenifica l’assassinat de l’Abat Biure amb tocs d’actualitat. Aquest any, a la representació tornarà a haver presència cerdanyolenca amb l’actuació de Ramon Sauló fent del monjo Cellerer, i com a membres del cor Estrella Ocaña i Àlvar Roda.
El punt trobada de la marxa nocturna serà el Museu de Ca n'Ortadó de Cerdanyola a les 18’45 h i la tornada es farà amb autocar cap a les 24 hores, quan s’acabi la representació de l’obra a la sala capitular del Monestir de Sant Cugat. Els responsables d’aquesta activitat han destacat la importància que les persones participants duguin calçat adequat per caminar, una lot i mascareta per a quan s’entri a la sala capitular on es fa la representació. L’activitat, organitzada pels dos museus i gratuïta, està recomanada per a majors de 10 anys.

Pages