Els municipis del Vallès Occidental traslladen a la Generalitat les dificultats del món local per atendre les persones nouvingudes - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Els municipis del Vallès Occidental traslladen a la Generalitat les dificultats del món local per atendre les persones nouvingudes

Representants dels municipis del Vallès Occidental es van reunir la setmana passada amb la directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat, Eunice Romero, per tal de poder compartir amb el govern català la situació actual dels serveis d’acollida a la comarca. Per part de l’Ajuntament de Cerdanyola, la reunió va comptar amb la participació de dues tècniques, una del Servei de Primera Acollida i una altra de Cooperació i Solidaritat.

Durant la trobada, celebrada a la seu del Consell Comarcal, els ajuntaments del Vallès Occidental van poder manifestar de primera mà les dificultats que es troben en els respectius serveis de primera acollida que fan un acompanyament integral a les persones que arriben d’altres països, sovint amb moltes problemàtiques.

Des del Consell Comarcal es va destacar la necessitat d’ampliar els recursos pel Servei de Traducció i Interpretació (SETI) que permet que persones intèrprets puguin ser claus en l’acollida de persones nouvingudes. També es posar de relleu la importància de garantir l’accés de les persones a l’assessorament jurídic en tots els municipis de l’ABSS, especialment en un moment en què tota la tramitació és telemàtica.  

També es va destacar que, per poder oferir un bon servei, és necessari que la Generalitat organitzi i articuli un conjunt d’accions formatives per mantenir actualitzats els coneixements de tots i totes les professionals de la comarca que treballen en temes d’estrangeria, drets humans, etc.


Política comarcal de ciutadania i immigració  

L’objectiu general de la política comarcal de ciutadania i immigració és donar suport i desenvolupar actuacions que afavoreixin la cohesió social i la convivència a la comarca, en estreta col·laboració amb els municipis. Es porten a terme diferents  programes destinats a persones nouvingudes i es dóna suport als municipis en les tasques d’acollida i la gestió de polítiques migratòries. Així mateix, es col·labora a nivell supracomarcal treballant en xarxa amb d’altres territoris catalans.

El Servei de Traducció i Interpretació per a persones nouvingudes (SeTI) vol facilitar l’acollida de les persones nouvingudes a la comarca que desconeixen les llengües vehiculars del país. L’objectiu és afavorir la comunicació entre els professionals municipals de diferents àmbits i les persones nouvingudes, a través d’un suport lingüístic oral i escrit. S’ofereixen 35 llengües.

Pages