Els veïns afectats per l’incendi a la rambla de Sant Jordi de Ripollet hauran d’esperar a la revisió del subministrament de gas i aigua a l’edifici abans de tornar a les seves llars - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Els veïns afectats per l’incendi a la rambla de Sant Jordi de Ripollet hauran d’esperar a la revisió del subministrament de gas i aigua a l’edifici abans de tornar a les seves llars

Els veïns del número 22 de la rambla de Sant Jordi de Ripollet van recuperant poc a poc la normalitat després de l’ensurt que es van emportar ahir al vespre quan, a quarts de nou, es va declarar un incendi al local de 465 metres quadrats situat als baixos de l’immoble, on hi ha un basar. Quatre dotacions de Bombers van treballar intensament per extingir el foc, que va obligar a desallotjar els 12 pisos de la finca. Mentre actuaven els bombers, els afectats van ser acollits al Centre Parroquial, on estaven assajant els Amics del Teatre, que els van deixar roba d’abrigar del seu vestuari, per resistir les baixes temperatures.

Fonts de la Policia Local expliquen que, finalment, van ser 13 les persones  reallotjades a l’hotel IBIS de Ripollet, tot i que inicialment es parlava de 20 persones. Els altres veïns i veïnes han pogut passar la nit a casa d’algun familiar o amic. Durant el trasllat del centre parroquial a l’hotel, totes les persones van estar acompanyades per agents de Policia Local que, una vegada arribaven a l’hotel, van facilitar l’entrada i donar el suport necessari als afectats. 

Cap a les dues de la matinada, agents de la Policia Local van tenir una reunió d’informació amb la cap de bombers, qui els va informar que ells ja havien finalitzat la seva actuació. Ambdues parts van acordar que, després que la companyia de gas deixés tallat el subministrament per prevenció, avui es farien dues convocatòries amb els veïns del bloc -una a les 10 i una altra a les 17 hores- per tal de fer una revisió a tots els immobles abans de restablir el servei. Està previst que la revisió compti també amb la presència dels Bombers, que faran revisió dels baixants de l’aigua. En aquest sentit, la Policia Local explica que el subministrament de l’aigua també ha quedat tallat, ja que s’ha de verificar si hi ha alguna fuita d’aigua. De fet, fonts municipals expliquen que hi han dos dels pisos que ja es coneix, amb certesa, que en tenen. El subministrament de llum, en canvi, sí està operatiu. 

Els bombers han autoritzat que les persones que vulguin puguin entrar al domicili perquè no hi ha risc de danys a l’estructura, però recomanen que només es vagi per agafar objectes i no es faci convivència fins la revisió de gas i aigua.

La Policia Local ha fet un full informatiu amb les convocatòries als veïns, material que s’ha portat també al l’hotel per tal que l’encarregat el faciliti a les famílies aquest matí i així tenir aquesta informació. També el torn de matí del cos municipal farà gestions amb les altres famílies per tal de que a les convocatòries hi assisteixin tots el ciutadans afectats.

El local afectat per l’incendi va quedar parcialment tancat i s’han col·locat tanques per poder deixar un pas de persones i tancar la part del local que queda oberta. S’ha tancat l’edifici i s’han deixat a la porta de l’edifici dos cartells informatius per als veïns amb consells de seguretat de bombers i de la companya de gas.

Al carrer, s’han fet cartells de senyalització excepcional i s’han reservat una 30 metres d’estacionament per els serveis que hi hauran de venir a treballar aquets dies, ja que la zona ha quedat molt bruta i el local totalment cremat. Durant la nit s’ha fet un patrullatge més intensiu per garantir que ningú accedís a la botiga cremada.

La Policia Local ha agraït al personal de l’Ajuntament que ha estat present en tot moment, principalment de Drets Socials, atenent les persones afectades.

Pages