La comunitat educativa del Turó de Guiera, a Cerdanyola, en peu de guerra contra el preu de l’activitat lectiva de natació de l’escola - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

La comunitat educativa del Turó de Guiera, a Cerdanyola, en peu de guerra contra el preu de l’activitat lectiva de natació de l’escola

Les famílies de l’escola Turó de Guiera, a Cerdanyola, han iniciat una recollida de signatures prèvia a la presentació d’una instància al Registre General de l’Ajuntament per mostrar el seu desacord amb el preu de l’activitat lectiva de natació que fan els cursos de primer i segon de primària a les instal·lacions del Parc Esportiu Municipal (PEM) de Guiera. 

La polèmica ve de lluny, però va esclatar definitivament dimarts passat al migdia després que la direcció del centre va remetre un correu electrònic a les famílies afectades informant del preu resultant de les negociacions que mantenien des del juliol passat -quan l’escola va decidir reprendre l’activitat després d’un curs sense fer-ho a causa de la pandèmia- amb representants de la direcció del PEM Guiera i de l’Ajuntament.

La notícia sobre el preu resultant de les converses a tres bandes -133 euros anuals- va caure com una gerra d’aigua freda entre les famílies del centre, que el mateix dimarts van ‘bombardejar’ la direcció de l’escola amb mails de tornada on ja van mostrar el seu desacord i, en molts casos, la seva negativa a fer el pagament d’aquesta quantitat. Una realitat que es va fer palesa hores més tard, al vespre, durant la junta de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola, on es va tractar la qüestió i es va oferir suport a les accions que mares i pares ja havien estat consensuant als diferents grups de whatsapp de les classes afectades per mostrar la seva disconformitat a l’Ajuntament.

Des de la direcció de l’escola diuen entendre l’enuig de les famílies, però no tenen intenció de renunciar a una activitat que consideren “imprescindible” per al desenvolupament de tots els membres de la comunitat i que forma part del projecte educatiu del centre. 

En aquest context, les famílies ja tenen preparada una instància adreçada a l’Ajuntament que presentaran els propers dies, que acompanyaran d’un bon gruix de signatures que van començar a recollir ahir mateix -amb bona acollida- a l’hora de sortida de l’escola. Entre les demandes al consistori hi figura, en primer lloc, la revisió de la quota assignada per al curs 2021-2022 per als infants escolaritzats al CEIP Turó de Guiera. Les famílies, a més, reclamen a l’Ajuntament que modifiqui la quota que han de pagar les famílies que tenen assignada tarificació social, beques menjador o material per part del consistori. És el cas de la Norah, per exemple, que fa primer al Turó de Guiera. “Es dona la paradoxa que pagarem més per una hora de piscina a la setmana de la Norah que pel material i les sortides, ja que està becada per l’Ajuntament”, explica Homaira Luna, la seva mare. En la mateixa línia, Luna considera “del tot incomprensible” el fet de pagar una xifra més elevada per l’hora de piscina a l’escola (133 euros) que “per allò que pagarem (90 euros) a final de curs per la Norah i el seu germà a la piscina de Xarau en horari extraescolar (dos dies a la setmana), ja que gaudim de tarificació social, amb un descompte que arriba al 80%”. Un sistema que s’aplica a les instal·lacions de gestió municipal com el PEM de Guiera, però no en el cas de la natació en horari lectiu de l’escola.

La instància de les famílies també demana a l’Ajuntament que es revisin els criteris a nivell municipal per tal que no es produeixin diferències econòmiques entre les diferents escoles de la ciutat en el pagament d’aquesta activitat. En aquest punt, les mares i pares del Turó de Guiera fan referència al preu més baix que paguen les famílies dels centres que realitzen la mateixa activitat a la piscina de Can Xarau, fet que consideren un greuge que l’Ajuntament hauria de solucionar: “S’està produint dins el propi municipi una discriminació per lloc de residència, districte escolar o altres circumstàncies que hagin portat a escolaritzar els infant en un determinat centre”, assenyala el text que presentaran properament.

La instància, per últim, reivindica la necessitat que es determini un percentatge de reducció de quota per les famílies nombroses del municipi que realitzen l’activitat.

A banda de les peticions escrites que presentaran a l’OAC i la recollida de signatures, les famílies del Turó de Guiera es plantegen altres possibles accions en el futur per donar a conèixer les seves reivindicacions, com l’opció de participar a l’audiència pública que es realitza cada mes abans de la sessió plenària de l’Ajuntament.

Pages