Cerdanyola col·laborarà amb La Marató de TV3 a través d’una obra teatral que convida a reflexionar sobre les malalties mentals - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Cerdanyola col·laborarà amb La Marató de TV3 a través d’una obra teatral que convida a reflexionar sobre les malalties mentals

S’apropa una de les cites marcades en vermell en el calendari solidari de Catalunya, La Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties mentals. Cerdanyola, com és habitual, no és aliena a la iniciativa de la televisió pública catalana i aportarà el seu granet de sorra amb diverses propostes.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Cerdanyola, a través de la regidoria de Promoció de la Salut, proposarà a la ciutadania reflexionar sobre les malalties mentals amb la posada en escena de l’obra ‘La dona del tercer segona’, que es podrà veure el proper 10 de desembre, a partir de les 20 hores, al Teatre Ateneu. Les entrades per assistir a la representació es venen a 5 euros a través de www.cerdanyola.cat/teatre. La recaptació anirà íntegrament a benefici de la campanya de la Marató.
Es tracta d’un monòleg interpretat per Àurea Màrquez a partir d’un text de Víctor Borràs i la direcció d’Ivan Benet. La producció és de Teatre Nu. Els espectadors veuran i escoltaran la realitat d’una dona de cinquanta anys, carnissera de professió, que viu amb el seu fill, i avui s’explica davant de la seva comunitat de veïns. Ha de demanar un favor incòmode, difícil de concedir. Un favor relacionat amb l’estigma que arrosseguen les persones amb alguna malaltia mental.
La protagonista explica un fet relacionat amb les malalties mentals i amb l’estigma que arrosseguen les persones que en pateixen alguna. La dona del tercer segona ens fa preguntes, preguntes potser sense resposta, i ens explica una història que ens atrapa i no ens deixa.

La Marató de 2021
Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia i altres psicosis, trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge), trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions. Aquests són, només, alguns dels problemes de salut mental que centraran la 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 19 de desembre.
Els experts assenyalen que hi ha una gran varietat de trastorns mentals i cadascun presenta manifestacions diferents. Afirmen que, en la majoria de casos, no estan completament aclarides les causes que influeixen en la seva aparició, evolució i pronòstic. Tanmateix, s'ha comprovat que hi ha implicats múltiples factors que poden interactuar amb un entorn desfavorable o estressant. Aquestes influències modifiquen els mecanismes cerebrals que regulen els processos psíquics que permeten fer una vida satisfactòria i autònoma. Per això, es treballa des d'una perspectiva integral i comunitària de la salut mental, en què els elements biopsicosocials són presents.
Cerdanyola col·labora i participa cada any en La Marató. Activitats com la representació teatral La dona del tercer segona, La cursa de la UAB, la venda d’art solidari de l’Associació d’Artistes Plàstics, tirades amb arc organitzades per Arquers de Cerdanyola del Vallès, entre altres propostes organitzades per les entitats permeten que les aportacions de la ciutadania cerdanyolenca formin part de La Marató.

Pages