Safe Tracker i Dama-3D, projectes guanyadors de la 9a Beca Rotary que impulsa iniciatives emprenedores a Cerdanyola - A FONS VALLES

A FONS VALLES

DIARI DIGITAL DE CERDANYOLA I RIPOLLET

Últimes noticies

Post Top Ad

El teu espai

Safe Tracker i Dama-3D, projectes guanyadors de la 9a Beca Rotary que impulsa iniciatives emprenedores a Cerdanyola

Safe Tracker i Dama-3D són els dos projectes guanyadors de la novena edició de la Beca Rotary Impuls a l’Emprenedoria, organitzada pel Rotary Club de Cerdanyola i l’Ajuntament de la ciutat. Els premis es van lliurar ahir al vespre durant el debat sobre ‘La mobilitat a Cerdanyola’, organitzat per Cerdanyola Empresarial a la seu de la Fundació Catalònia.

La beca té com a finalitat distingir la millor iniciativa local emprenedora de persones joves, preferentment de Cerdanyola. Enguany s’han donat dos guardons, un corresponent a l’any 2021 i l’altra corresponent al 2020, quan la beca no es va convocar com a conseqüència  de la pandèmia generada per la Covid-19.

El projecte Safe Tracker pretén facilitar mitjançant la intel·ligència artificial, les rutes més segures en temps real per a les persones usuàries que es desplacen en bici, a peu i en vehicle i alerta de fenòmens climatològics adversos també en temps real, donant rutes alternatives. Els seus promotors són Manel Velasco, Richard kroebel, Marc Subirà i Sergio Redondo.

D’altra banda, el projecte Dama-3D vol proveir d’impressores 3D oferint serveis d’instal·lació, formació , biblioteca 3D i manteniment tècnic als instituts d’ensenyament secundari, perquè els alumnes i professors puguin crear material pedagògic reduint temps i costos. L’exemple més representatiu d’aquest sistema es la producció de prototips personalitzats per a les matèries de robòtica, tecnologia, activitats artístiques etc., utilitzant un material biodegradable que es produeix del midó de patata o del blat de moro. Els seus promotors són Marco Marano i David Muñoz.

Ambdues beques han estat dotades amb 2.000; un any d’honoraris professionals gratuïts per la gestió dels serveis laborals, comptables i fiscals  que resulti de la posada en marxa del projecte becat; i assessorament a la creació i disseny del web corporatiu.

Enguany, el jurat també ha fet una menció especial a 3 projectes més per la seva qualitat i els han distingint amb un diploma. La primera de les mencions ha estat per Psicologia Completa, un projecte que té com a objectiu democratitzar i obrir l’accés a serveis de psicologia i altres serveis psicosocials, a través d’un portal web i un aplicatiu on es posen en contacte professionals de la psicologia que ofereixen els seus serveis a preus reduïts a col·lectius desfavorits a través de la construcció d’una xarxa formada pel patrocini d’ empreses privades en col·laboració amb les administracions i institucions de caire social. Els seus promotors són Oriol Barat i Sergi Novell.

El jurat també ha atorgat una menció al projecte Aburguesa, basat en la fabricació a través de processos de biotecnologia puntera de carn vegetariana econòmica, sana i respectuosa amb el medi ambient. Els seus promotors són Albert Mestre i Gerard Sala.

La darrera iniciativa amb menció ha estat Chocoletters, que consisteix en el disseny propi i fabricació de peces originals de xocolata de qualitat per a regalar en ocasions especials. Els promotors són Andrés Gómez i Bogidar Masareña.

El jurat de la 9a Beca Rotary Impuls a l’Emprenedoria ha estat format per Joaquín Gairín, president del Rotary Club de Cerdanyola i Cerdanyola Empresarial, Carme Arché, regidora de Promoció Econòmica, Empresa Comerç i Ocupació l’Ajuntament de Cerdanyola, Montserrat González, representant del Rotary Club de Cerdanyola i Lluís Sisquella, vicepresident de Cerdanyola Empresarial.

Pages