Les paraules de l’alcalde de Ripollet han causat rebuig a la secció local d’ERC a la ciutat, que ha acusat Osuna de distorsionar la realitat “només amb la intención d’atacar políticament i fer partidisme ranci”. Segons ERC de Ripollet, la proposta retirada “ni impedeix la gestió pública ni possibilitava que es fes gestió pública per aquells municipis de l’AMB que ho vulguin”.
Matitzant la versió d’Osuna, els republicans de Ripollet expliquen que la mesura buscava “un règim transitori de tres anys per aquells municipis que no són a l’empresa mixta i els ha caducat la concessió per a que poguessin gestionar el servei fins que l’AMB ho defineixi definitivament”. En aquesta línia, ERC de Ripollet remarca que tot plegat “es decidirà a nivell metropolità” i que, per tant, “cal generar un consens”. Una entesa que, segons el parer dels republicans, no fomenta el batlle de Decidim Ripollet: “El seu to no va en la línia de generar el consens cal”. Per contra, “nosaltres sempre hem estat i continuarem sent constructius i propositius, fins i tot davant de gestions tan deficients com la del seu govern a la nostra ciutat”.
Aposta per l’aigua pública
L’aposta per la gestió pública de l’aigua és un dels grans cavalls de batalla de Decidim Ripollet des que va assolir el govern municipal la passada lesgislatura. L’executiu d’Osuna continua treballant per assolir el seu objectiu, després de la sentència del TSJC d’octubre de 2020 on estimava parcialment el recurs d’Agbar contra la modificació del Reglament de l’Aigua de l’AMB. Concretament, aquesta sentència aclareix que l’AMB és l’administració competent en la gestió integral de l’aigua i impedeix que la gestió es pugui adjudicar sense concurs previ a Aigües de Barcelona. “Sense aquesta competència i sense que l’AMB prengui fins al moment cap decisió al respecte, Ripollet es veu obligada a mantenir, de moment, la gestió amb Sorea, del mateix grup empresarial que Aigües de Barcelona, però sense cap contracte en vigor i després que el Ple municipal hagi aprovat la gestió pública de l’aigua. Això genera perjudicis evidents a l’Ajuntament que estem treballant per resoldre”, ha explicat recentment la tinent d’alcalde Pilar Castillejo. Així, l’Ajuntament de Ripollet continua treballant per l’aigua pública a Ripollet i desencallar aquesta situació “del tot irregular”, en col·laboració amb altres municipis metropolitans en la mateixa situació.